Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB es nega a cedir el solar que proposa ERC per al CAP Raval Nord

La proposta d’ERC per tancar la polèmica ubicació del CAP Raval Nord no ha convençut a la Universitat de Barcelona (UB). El recinte de la Facultat de Geografia i Història, davant del CCCB, és el lloc que proposa el partit republicà per ubicar-hi el centre de salut, concretament un solar que actualment s’utilitza de jaciment de pràctiques per a estudiants d’arqueologia. En un comunicat, la UB ha fet públic que s’oposa al “canvi d’usos d’un espai que acull pràctiques docents i activitats de recerca i de divulgació ciutadana sobre un important jaciment arqueològic”. 

La direcció de la universitat no veu amb bons ulls que s’ubiqui el CAP al solar de la facultat i demana que es “respectin aquests terrenys, qualificats com a zona verda i que aporten valor acadèmic, cultural i social al barri”. Tampoc veu clara la compatibilitat d’un eventual ambulatori dins del recinte educatiu, pel que actualment transiten a diari de prop de 6.000 persones entre alumnat i personal laboral. Per tot plegat, reclama que es busquin altres opcions per donar resposta “a les legítimes necessitats dels veïns del Raval”, segons informa l’ACN. 

L’Ajuntament ha anunciat avui que estudiarà la proposta d’ERC respecte al solar, que és de titularitat municipal. La conselleria de Salut ja ha instat a l’Ajuntament a formalitzar la proposta detallada perquè la puguin valorar tècnicament abans de les eleccions.

ERC segueix veient viable la solució proposada

Fonts d’ERC destaquen al TOT Barcelona que el terreny és de titularitat municipal i per tant al·ludeixen a la necessitat de “lideratge del govern municipal” per fer possible aquesta ubicació alternativa, que els republicans continuen veient viable i positiva. “No dubtem que com a mínim s’escoltarà la proposta un cop es posin sobre la taula tots els detalls tècnics”, indica l’equip d’Ernest Maragall, que ressalta la recerca intensiva de terrenys de titularitat pública al Raval que ha fet el grup municipal la darrera setmana. Els republicans van plantejar la proposta a les conselleries de Cultura i Salut per rebre’ns una valoració preliminar, però reconeixen que no van arribar a parlar formalment amb la universitat perquè el solar és municipal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa