Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La UB, entre les 200 millors universitats del món
  • CA

 

La Universitat de Barcelona (UB) repeteix entre les 200 millors del món, segons el Rànquing Acadèmic d’Universitats del Món 2019 (ARWU per les seves sigles en anglès) que realitza Xangai Rànquing Consultancy. A més és la més ben puntuada de les 13 universitats de l’Estat se situen entre les 500 principals institucions acadèmiques de tot el planeta. L’Autònoma de Barcelona s’ha aconseguit col·locar entre les 300 primeres –com la Complutense de Madrid i les de Granada i València– i la Pompeu Fabra està entre les 400 millors –com l’Autònoma de Madrid–.

La Rovira i Virgili de Tarragona està entre la posició 500 i 600 i la Politècnica de Catalunya ha quedat entre les 600 i 700 millors. L’any passat Espanya acumulava 10 universitats a l’ARWU. La de Lleida ha quedat en el segment 700-800 i la de Girona en el 800-900. Enguany s’hi han incorporat 4, les d’Oviedo, Sevilla, Illes Balears i Saragossa, i ha caigut de la llista la Univerdade de Santiago de Compostel·la.

Harvard sempre guanya

El rànquing de Xangai analitza 1.800 universitats de tot el món valorant el nombre d’estudiants que han aconseguit algun premi Nobel de ciències o una medalla Fields de matemàtiques, també les seves investigacions publicades a revistes com Nature o Sciencie, entre altres mèrits. El llistat que es divulga cada 15 d’agost classifica les 1.000 universitats més destacades de tot el planeta. Un any més, i són en 17 consecutius, la universitat nord-americana d’Harvard lidera el rànquing, acompanyada per altres d’habituals: la Universitat d’Standford (els Estats Units) en segona posició, i la de Cambridge (el Regne Unit) en tercer lloc.

Els Estats Units segueix acaparant les millors posicions del rànquing: 12 de les 15 millors universitats estan situades a aquest país. Les úniques excepcions, a part de Cambridge, són les britàniques Oxford (setena posició) i University College London (en el quinzè lloc). L’helvètica Swiss Federal Institute of Technology Zurich és la primera universitat del rànquing que no pertany ni als Estats Units ni al Regne Unit, repetint en el dinovè lloc de la llista com el millor centre de l’Europa continental. Per trobar una altra universitat europea no britànica cal descendir fins a la 26ª posició, on es troba la Universitat de Copenhagen (Dinamarca).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa