Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben mort el treballador desaparegut en l’explosió a la Verneda
  • CA

Aquest matí els Bombers de Barcelona han localitzat el cadàver del treballador desaparegut ahir a l’explosió en l’empresa de risc químic Proquibasa, situada a la Via Trajana. Aquest fet eleva a dues el número de víctimes mortals a causa de l’explosió, han informat fonts municipals. Els equips han estat treballant durant tota nit per tal d’estabilitzar la zona i poder accedir al punt exacte on es va produir l’accident i localitzar l’home. L’empleat hauria estat una víctima directa de l’esclat del dipòsit soterrat que va fallar. En aquell moment, la víctima mortal estaria realitzant “tasques de neteja”, ha explicat el cap d’operacions dels bombers barcelonins, Àngel López.

Des d’ahir al vespre, la perspectiva era molt complicada, com va explicar aquest diari. Aquest matí, però, les males notícies s’han precipitat. Els indicis s’anaven acumulant. A part de la falta de contacte amb treballadors o familiars i la manca de cap senyal de vida, s’han trobat detalls que sumaven versemblança a la hipòtesi de la mort. A primera hora del matí, els cossos d’emergències ja sabien que el telèfon de la víctima estava entre les runes. Trucaven i el mòbil se sentia entre els rocs. Més tard, a les 10h, els Bombers de Barcelona ja tenien diverses pertinences del treballador localitzades. 

Tot plegat s’ha acabat quan l’Ajuntament ha fet l’anunci oficial, minuts abans de les dotze del migdia. La família de l’operari ja havia rebut ahir un primer contacte per part del Servei d’Urgències i Emergències Socials municipals per oferir-los atenció psicològica. Fonts municipals informen avui que aquest servei es manté activat a disposició dels familiars de les dues persones mortes: tant els del treballador d’una companyia de l’entorn del polígon de Montsolís –IET– que va rebre l’impacte d’un roc en el seu lloc de treball com els de la nova víctima mortal confirmada a Proquibasa. 
 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa