un grup d’excursionistes ha localitzat un crani humà en una zona boscosa de la muntanya, molt a prop del Parc d’Atraccions del Tibidabo, però en una àrea que pertany a Sant Cugat del Vallès. Es tracta d’unes restes antigues que encara no se sap a quan pertanyen. En tot cas, està descartat que siguin recents. Així ho ha avançat el diari TOT Sant Cugat.

Restes de la Guerra Civil

Els Mossos d’Esquadra han traslladat les restes a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya (IMLCFC), i l’origen del crani? Podria provenir de la Guerra Civil espanyola segons els primers indicis. Es creu que les pluges dels últims dies han facilitat que hagin sortit a la vista. 

I com es va fer la troballa? El TOT Sant Cugat explica que els excursionistes es van veure sorpresos per la troballa cap les sis de la tarda de dissabte en una zona de molt difícil accés, just al costat de l’antic casino de l’Arrabassada. Segons el digital, van percebre una closca blanca que sobresortia de la riera i en acostar-s’hi van veure que era un crani sense la mandíbula. Quan s’hi va adreçar l’ADF Sant Cugat, van haver de fer-s’hi pas netejant la zona, tallant arbustos i arbres.

Restes humanes a Can Batlló

El març passat, a les obres de Can Batlló va aflorar un jaciment prehistòric  que es va qualificar d’”espectacular”; amb el desenterrament de dos esquelets datats de l’època romana. Els dos esquelets es van trobar sencers, un enterrat a la vora de l’altre dins de les instal·lacions ocupades per l’antic recinte fabril. Els experts calculen que els cossos van rebre sepultura en l’època alt imperial romana. L’Ajuntament va advertir que no es podria concretar l’època fins que es fes l’estudi dels materials trobats per poder concretar la cronologia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa