Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Troben a Barcelona un menor que patia abusos sexuals del seu pare
  • CA

Agents de la Policia Nacional han detingut a set pederaste – i investiguen a dues persones més –per intercanviar presumptament pornografia infantil a través de diferents servidors d’internet, segons ha informat la Direcció General de la Policia. Les detencions s’han dut a terme en diferents punts d’Espanya: Màlaga, la Corunya, el Prat de Llobregat, Las Palmas, Madrid, i Zaragoza.

A més, els agents van aconseguir identificar a un menor que patia presumptes abusos sexuals per part del seu pare. Ho van descobrir gràcies a l’anàlisi d’una fotografia que es va comprovar que era original. Quan es van les gestions policials per arribar fins a la víctima, van localitzar-la a Barcelona. Els agents van iniciar la cerca del menor i van acabar donant amb ell. En un principi no sabien qui era l’abusador vinculat al menor i a la fotografia. Finalment, però, després de parlar amb la víctima van saber que es tractava el seu propi pare, un home que havia mort dos mesos abans i que tenia antecedents per robatori i per tràfic de drogues.

La resta de l’operació

Tota la investigació policial es va iniciar després d’una informació rebuda per part de la Homeland Security Investigations, dels Estats Units. Agents de la Policia Nacional especialitzats en delinqüència tecnològica van començar llavors un procés de recerca, que van culminar amb l’arrest de set persones i la materialització de les corresponents entrades i registres dels domicilis dels investigats. Han estat intervinguts una gran quantitat de material informàtic i on van trobar una enorme suma d’arxius de contingut pedòfil.

Un dels detinguts, possiblement el més rellevant per la quantitat de material interceptada i per la seva professió com a monitor esportiu, era un home de 55 anys resident a Saragossa, que participava en nombroses activitats amb menors, tant en període escolar com en campaments d’estiu. Se li ha trobat una enorme quantitat de material ocult en carpetes situades en contendores virtuals, tot això relacionat amb abusos sexuals a menors.

En la localitat barcelonina del Prat de Llobregat s’ha detingut a un tècnic de reparació d’electrodomèstics, de 37 anys, que tenia especial fixació per les imatges de nens homes adolescents i procedents de països de l’est. A Las Palmas de Gran Canaria, ha estat arrestat un jubilat de 70 anys que col·leccionava exclusivament material sexual autogenerado per nenes adolescents.

Altres dos dels detinguts, a més de descarregar material sexual de menors de diferents fonts d’internet, editaven els arxius pedòfils per a crear nous arxius que no es corresponien amb menors reals.

D’aquesta manera, nodrien el mercat pedòfil intercanviant-lo com a material nou. Es tracta d’un repartidor de 23 anys detingut a Màlaga i d’un comercial de telemarketing de 40 anys resident en la localitat madrilenya de Coslada.

La Policia Nacional ha recordat el risc que suposa per als més joves realitzar qualsevol tipus d’acte amb contingut sexual enfront dels seus ordinadors o telèfons mòbils, ja que perden el control del material que graven des del moment en el qual l’envien a persones que creïn de la seva confiança i que, en no poques ocasions, resulten ser pedòfils que es fan passar per menors d’eda

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa