Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trinitat Vella tindrà un nou casal de la gent gran en mig any
  • CA

Les demandes del Pla de barris segueixen fent-se realitat a poc a poc i ara és el torn del Casal de la Gent Gran de Trinitat Vella. El projecte, llargament reclamat, ja s’està executant i té un període de sis mesos. Així, està previst que a la primavera de l’any vinent ja estigui enllestit. Estarà ubicat al número 85 de la carretera de Ribes, a tocar de l’avinguda Meridiana, com a part dels locals que va comprar l’Ajuntament i que ara està renovant. El casal tindrà un punt d’informació, una sala polivalent per fer activitat física així com actes i tallers comunitaris, una sala d’informàtica, un espai de jocs, una sala de reunions i una cafeteria.

Segons ha informat el govern municipal, el preu de l’operació voreja el milió d’euros –986.000 euros les obres– al qual se li ha de sumar els 516.000 euros que va costar a l’Ajuntament adquirir els tres immobles d’aquesta zona, entre el número 85 i el 97 de la carretera de Ribes. Ara bé, durant les obres, el consistori es compromet a generar “el mínim de molèsties a l’entorn” i reivindica que els elements actuals dels locals no s’enderrocaran, sinó que “es desmuntaran”. A més, apunten que “controlaran les emissions de pols, de sorolls i residus”.

En total, els ha de quedar un resultat d’uns 414 metres quadrats a dedicar al nou casal per a la gent gran. I els espais del nou equipament quedaran distribuïts en dos nivells dins d’una sola planta.

Simulació del futur casal de la gent gran / Ajuntament

Des de l’Ajuntament, a més, recorden que s’està treballant en aquests moments en dues obres més amb inversió pública a la zona. D’una banda, des de l’estiu s’estan fent tasques al centre de serveis socials i casal d’entitats de Porta Trinitat, molt a prop, a la mateixa carretera de Ribes però als números del 51 al 65, amb la intenció de fer-hi un casal d’entitats, així com un punt d’informació i atenció a la dona (PIAD). I d’altra banda, encara en el context del Pla de barris, els últims mesos s’han començat les obres de renovació del passadís que connecta el carrer de la MAre de Déu de Lorda amb la Via de Bàrcino.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa