Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla recomana no celebrar la Diada per evitar aglomeracions
  • CA

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha recomanat que en les pròximes setmanes no es produeixin manifestacions multitudinàries per evitar que més contagis de Covid-19. Un sacrifici que també inclou la pròxima Diada de l’11-S. “Des del punt de vista sanitari, ara el més raonable és no manifestar-se massivament”, ha dit en una entrevista a RAC1. L’epidemiòleg aposta perquè “la gent es manifesti d’altres maneres”.

“Entenc que l’11-S és significatiu però, com a metge, igual que hem ajornat les festes majors o que no podem anar al futbol, penso que aquest any qualsevol manifestació ha de quedar aturada”, ha insistit. Trilla ha justificat la seva recomanació amb l’elevat risc de contagi que es pot donar en aglomeracions com la de la Diada i ha assegurat que “les reivindicacions legítimes” de Catalunya no es veuran afectades si aquest any no hi ha una manifestació.

El transport públic, un perill

Trilla ha demanat a les administracions que facin un esforç per reduir les aglomeracions al transport públic perquè amb el retorn a l’activitat laboral i escolar es pot convertir en un nou focus de contagi. “Caldria plantejar mesures. No sé si cal augmentar freqüències o posar més combois, però aglomerar-se dins el tren o el metro suposa un risc més alt”, ha dit.

El cap d’Epidemiologia del Clínic també ha criticat els jutges que en les últimes setmanes han limitat o directament suspès les restriccions aprovades per la Generalitat. Segons Trilla, costa d’entendre que els jutges facin “avaluacions epidemiològiques” i espera que s’hagin assessorat molt bé abans de posar entrebancs a “mesures que van en benefici de tots”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa