Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla, convençut que caldrà “revacunar-se” contra la Covid-19
  • CA

El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, s’ha mostrat convençut que caldrà “revacunar-se” contra la Covid-19 en el futur, ja que la “immunitat no durarà massa temps”, tot i que encara no se sap quan serà això. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Trilla ha assegurat que “quan decaigui la immunitat caldrà posar un recordatori”. Encara que les vacunes s’aniran adaptant a les noves variants, la Covid-19 seguirà circulant, igual que ho fa la grip, però amb el temps anirà perdent gravetat.

L’epidemiòleg ha alertat, no obstant això, que cal accelerar la vacunació a tots els països. “O ens vacunem tots o estarem sotmesos a diferents amenaces que vindran de fora i comprometran la normalitat que tant ens costarà assolir”, ha dit. I ha posat l’exemple de l’Índia, on ja s’han detectat noves variants que, en qüestió de dies, s’han escampat per tot el món. En opinió de Trilla, la vacunació hauria d’arribar almenys a 70% de la població per “dificultar la circulació del virus”. Arribat a aquest punt, el sistema hospitalari podrà assumir els casos més greus sense problema.

Festes al carrer

Pel que fa a les festes i botellons que s’han vist als carrers de tot Catalunya durant el cap de setmana, Trilla ha confiat que serà una “excepció” motivada per la fi del toc de queda nocturn i que en les pròximes setmanes tot s’anirà ordenant. “Aquest cap de setmana hem vist imatges que des del punt de vist epidemiològic posen els pels de punta”, ha dit. “Molta gent junta, sense distància ni mascareta, parlant amb veu alta”. L’epidemiòleg ha reclamat un mica més de paciència, en especial al jovent, perquè en dos o tres mesos la pandèmia podria estar sota control.

Tot i això, Trilla ha assegurat que la majoria de la gent s’ha comportat “amb seny” durant tota la pandèmia i ha reconegut que, com a metge, li hauria agradat una retirada “més progressiva” del toc de queda nocturn i ha llançat un missatge de prudència. “Els joves tenen tot el dret del món a fer la seva vida, però també han de tenir en compte que no només es contagien ells, sinó que poden infectar la seva família”, ha recordat. També ha assegurat que ara la situació, tot i ser “complicada”, és una mica millor que fa uns mesos perquè “afortunadament la gent gran ha sortit de l’equació”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa