Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla considera “exagerada” l’alarma creada per la nova soca de la Covid-19

El cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, considera “exagerada” l’alarma creada per la nova soca de la Covid-19 que ha aparegut al Regne Unit i que, segons les autoritats britàniques, podria ser molt més contagiosa que les altres variants. “Encara s’està estudiant si la nova soca té una incidència més alta”, ha dit Trilla en una entrevista a Catalunya Ràdio.

“És veritat que podria ser més contagiosa i això no és una bona notícia, però no tenim prou dades com per afirmar que és més perillosa o que farà que les vacunes no tinguin efecte”, ha insistit l’epidemiòleg. “Els britànics han generat una alerta que ha contaminat els mitjans de diversos països europeus”, ha criticat.

“Encara s’està estudiant si té una incidència més alta que altres soques”, ha repetit. Trilla ha reconegut que hi ha un cert “risc que la nova soca s’estengui cap altres països europeus”, ja que s’han detectat almenys una desena de casos fora del Regne Unit, però ha volgut tranquil·litzar la població assegurant que de moment res fa pensar que “hi hagi una relació directa entre la detecció de la nova soca i l’inici de la campanya de vacunació”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: magrab a desembre 21, 2020 | 13:24
    magrab desembre 21, 2020 | 13:24
    El més interessat en propogar el perill d'aquest "nou" virus és Johnson mateix. Sembla una casualitat que, a la porta d'un catastrofic Brexit, vol una excusa per confinar la gent mesos seguits, sobre tot a Londres, anti-Brexit i centre de protestes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa