Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla confia que el retard en l’arribada de les vacunes serà “transitori”
  • CA

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que el retard en l’arribada a Catalunya de les vacunes de Pfizer-BionTech contra la Covid-19 sigui “transitori” i quedi solucionat en uns quants dies. Segons ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio, la farmacèutica ha hagut de retallar la producció de vacunes per millorar la seva de planta de Bèlgica i poder complir amb tots els encàrrecs que té.

“La causa de l’aturada del subministrament pactat –unes 60.000 dosis a la setmana en el cas de Catalunya– té a veure amb un problema tècnic per augmentar la producció”, ha dit Trilla. “Esperem que sigui una aturada transitòria que no duri gaire i que quan es reprengui sigui amb més dosis”. El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic s’ha mostrat convençut que, tot i els entrebancs, Salut podrà acabar el primer tram de les vacunacions al març, com estava previst.

Un subministrament irregular de vacunes és un maldecap per a les autoritats sanitàries, ja que les vacunes de Pfizer s’han d’administrar en dues dosis separades amb un mínim de 21 dies entre elles i això obliga a tenir reserves estratègiques. Qualsevol alteració en la recepció de les 60.000 dosis setmanals que li corresponen a Catalunya suposa un canvi en la planificació per no deixar cap vacunat sense la seva segona dosi, ja que la vacuna només és efectiva després de rebre les dues injeccions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pol a gener 19, 2021 | 10:10
    Pol gener 19, 2021 | 10:10
    Incertesa. Tot és "confia", Simon des de Madrid "calcula"... i encara n'hi ha que volen pontificar sobre les eleccions al Parlament de Catalunya, la 12a legislatura encara té corda fins a desembre. Les pancartes, a l'origen de l'expulsió del President MH Torra per un tribunal espanyol, "Llibertat presos polítics i exiliats / Free political prisoners" i "Llibertat d'expressió i opinió. Article 19è de la declaració universal dels drets humans", cada dia que passa tenen més raó d'ésser i és fa més palès el sentit, recordeu els casos de justicia farsa lawfare espanyola, de T. Carrasco i A. Carrasco, els qual s'han afegit a la farsa del judici de Marchena i Tacito, i la resta de pendents. Cap agressió sense resposta pacífica i no violenta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa