Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trilla alerta d’un “acomodament” de la població davant la verola del mico
  • CA

La verola del mico continua fent estralls a Catalunya i especialment a Barcelona. El nombre de casos detectats no para d’augmentar i ja se situa proper als 2.000 infectats a tot el territori català. Una de les raons que podrien explicar la virulència amb la qual s’ha estès aquesta malaltia seria un cert “acomodament” de la població o falta de consciència respecte als efectes i problemàtiques derivats d’aquest tipus de verola.

Així ho ha apuntat aquest dijous el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, en una entrevista al programa Versió Estiu de RAC1. El reputat epidemiòleg considera que “no s’ha donat prou informació” sobre la malaltia i que això ha fet que la ciutadania no acabi de “conscienciar-se” sobre la gravetat de la situació.

Res a veure amb el coronavirus

Trilla remarca que, malgrat que han tingut lloc l’una darrere l’altre, la verola del mico i el coronavirus no tenen res. “No tenen ni de bon tros les mateixes característiques i repercussions, són malalties absolutament diferents”, ha explicat l’epidemiòleg, que detalla que el contagi d’aquest darrer brot es dona per un “contacte proper pell amb pell o amb les mucoses”.

Pel que fa a les persones amb més probabilitats de contagiar-se, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic ha assegurat que principalment han d’estar alerta els “homes que practiquen sexe amb altres homes, especialment si hi ha múltiples parelles, i també persones que hagin pogut estar en contacte amb altres que tinguin la malaltia”.

Accés a els vacunes

En l’entrevista, Trilla també ha descartat la possible arribada massiva de més dosis de la vacuna de la verola del mico. “Hi ha previsió que n’arribin, però inicialment tampoc en seran gaires. Tot el món és al darrere d’aquesta vacuna. Aquí serà complicat que arribin per tothom en el moment que calguin, que és ara”, ha insistit.

Per acabar, l’epidemiòleg ha negat que hi hagués inicialment una relaxació per part del sector sanitari a l’hora d’afrontar el virus i ha assenyalat que sí que es van prendre seriosament la malaltia un cop es van confirmar els primers casos a territori català. “La realitat és que no ens agrada tenir un altre virus donant voltes sense el control que ens agradaria tenir de la malaltia arreu del món”, ha conclòs.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sempre l'alarmisme per davant a agost 11, 2022 | 13:51
    Sempre l'alarmisme per davant agost 11, 2022 | 13:51
    Aquest pàjaru sempre alarmant. 2000 casos en una població de més de set milions no arriba ni a un 0,004%, però és que a més Barcelona és destí turístic de gais, aquesta és la principal causa i no cap acomodament inventat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa