Trilla alerta que els tests d’antígens resten “finor” als resultats

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha advertit aquest dilluns a Catalunya Ràdio que “és aviat per parlar de confinament total”. L’expert ha afegit que les opinions d’altres experts que donen pràcticament per fet que caldrà aquesta mesura “són respectables”, però ha advertit que “cap de nosaltres té la certesa on estarem”, en relació a l’evolució de la pandèmia.

L’epidemiòleg també ha comentat el canvi de protocol de Salut per fer tests antigen a contactes estrets en lloc de proves PCR. Trilla ha afirmat que es guanyarà rapidesa per no saturar laboratoris. Ara bé, ha advertit que en cas que es faci test a algú sense símptomes la “finor per detectar si està infectat o no és lleugerament inferior”. Tot i així ha dit que en aquest moment “és millor fer una prova antigènica ràpida”.

Esperar dues setmanes

“Portem deu o quinze dies de les primers restriccions, alguns indicadors apunten que han tingut efecte i ara hem d’acabar de veure l’efecte de les noves mesures d’aquí a dues setmanes”, ha indicat el doctor.

Trilla ha manifestat que “tan de bo la tendència sigui bona”, però també ha advertit que caldrà veure com impacten les mesures a nivell de centres assistencials, primària i hospitals. “S’ha de tenir paciència, les decisions s’han de prendre en condicions d’incertesa, no se sap com pot evolucionar i si cal continuar amb unes mesures o bé endurir-les”, ha afegit.

Nou comentari