Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El triatló de Barcelona acaba amb rècord històric de participació femenina
  • CA

Des de les 8h més de 1.700 atletes han participat del triatló de Barcelona, una de les proves esportives més grans de la ciutat. Els més matiners han disputat algunes de les tres modalitats d’enguany: ‘L’olímpica‘ compta amb 1.500 metres en natació, 40 quiòmetres en ciclisme i 10 més corrents. La modalitat ‘esprint’ fa la meitat del recorregut i la ‘superesprint’ fa 350 metres de natació, 10 quilòmetres en ciclisme i 2,5 quilòmetres de cursa a peu.

Però la gran novetat d’enguany ha sigut rècord de participació femenina. Per primer cop, la participació de dones atletes arriba a les 450 aproximadament, un 30% del total. D’altra banda, els participants no professionals han pogut escollir entre tres versions diferents: individual; en relleus, la qual cosa implica que cada persona de l’equip s’encarrega d’una disciplina, o en parella, que tots dos fan el recorregut alhora.

Victòria catalana i asturiana

Un corredor del Club Natació Badalona s’ha endut la gloria aquest migdia a Barcelona. Jordi Garcia s’ha fet amb la primera posició de la categoria masculina d’elit amb una marca de 1 hora 46 minuts. Una cursa marcada pel grup de cinc corredors que s’han escapat des de bon inici i han aguantat fins al final, moment en què Garcia ha augmentat el ritme fins a arribar sol a la meta.

El guanyador de la cursa arribant a la meta / Ajuntament de Barcelona

En la categoria femenina, Paula Herrero, que ha estat la més ràpida amb una marca de 1 hora i gairebé 59 minuts. La curs ha estat força disputada fins al tram final, en què Herrero s’ha imposat gràcies a l’últim tram que es fa a peu.

Com és el recorregut de la triatló?

La prova aquàtica ha estat la primera. S’ha fa a la platja de la Mar Bella, un espai idoni per a dur-la a terme degut a les seves característiques. L’onatge no és gaire intens gràcies als espigons que hi ha a banda i banda que protegixen l’espai de les ventades. Els triatletes han nedat pel Port Olímpic i la zona més propera al Parc el Fòrum.

Alguns atletes surten de l’aigua en l’edició de 2022 / Ajuntament de Barcelona

Acte seguit, els triatletes han deixat el banyador per la bicicleta. Aquest tram ha començat al CEM la Mar Bella i s’allarga durant 10 quilòmetres que recorre tot el passeig Marítim fins la plaça dels Voluntaris, passa per l’avinguda litoral i torna a l’inici.

La cursa atlètica s’ha iniciat al pavelló de la Mar Bella i ha continuat pel Parc del Fòrum, el passeig de Garcia Faria, l’avinguda d’Icària, el carrer de la Marina i acabarà al CEM la Mar bella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa