Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tret de sortida per al polèmic carril bici de la Gran Via a Hostafrancs

Les obres per construir el tram de carril bici de la Gran Via, amb punt d’inici a la plaça d’Espanya i final al carrer de la Mineria, ja han començat després de dos anys d’aturada. Es tracta d’una intervenció que ha aixecat molta polèmica perquè es tracta d’una zona amb una mobilitat molt complicada en aquella zona, ja que és un tram pel qual passen moltes línies d’autobús diferents i hi conflueixen molts encreuaments de carrers. Després d’analitzar bé la situació, les obres han començat a la banda de muntanya, és a dir, la banda del barri de Sants, i a partir del mes de juny es començaran a fer les de la banda de mar, és a dir, el costat de Montjuïc.

El carril bici que està en construcció serà d’una sola direcció i estarà situat als laterals de la Gran Via, circulant en paral·lel al carril reservat per autobusos. En els trams més estrets de la calçada, però, es faran unes plataformes elevades i les bicicletes i els autobusos compartiran carril de circulació. En aquests nous trams elevats la velocitat estarà limitada a 30 quilòmetres per hora. Des de l’Ajuntament de Barcelona preveuen que aquestes obres estiguin enllestides la tardor del 2023.

Construcció per fases

Durant la primera fase de les obres on s’actuarà a la banda de muntanya del carrer, es començarà a canviar les obertures i les reixes del clavegueram i, simultàniament, s’eixamplaran també les parades d’autobús que hi ha en aquest tram d’obres. Per fer aquestes reformes, però, caldrà fer diversos talls puntuals del trànsit: El dissabte 22 d’abril quedarà tancat el sentit de pujada del carrer de Sant Roc, i del 2 al 8 de maig, d’aquí un parell de setmanes, es preveu el tall del lateral de la Gran Via entre els carrers de Farell i Moianès.

La previsió és que aquestes intervencions menors, però necessàries per a la construcció del carril bici, estiguin enllestides d’aquí a un mes i que, un cop acabades, es traslladin a l’altra banda del carrer. Un cop les obres estiguin acabades, el carril bici que està en funcionament avui en dia desapareixerà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa