Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les tres cruïlles de Barcelona amb més accidents de trànsit
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dijous les dades de sinistralitat del 2022, amb dues conclusions ben clares: Augmenten els accidents respecte a l’any 2021, molt mercat per les restriccions de mobilitat de la pandèmia, però milloren respecte del 2019, l’any de referència per a molts indicadors. El que sí que pugen, però, són les morts. Fins a 23 persones van perdre la vida a Barcelona fruit d’un accident de trànsit l’any passat, quinze de les quals eren motoristes.

De fet, a les autoritats fa temps que els preocupa la sinistralitat de les motocicletes. Segons dades de l’Ajuntament, la suma dels ferits greus dels col·lectius vulnerables (conductors i passatgers de vehicles dues rodes) suposen el 85% del total dels ferits greus. Les noves dades, a més, mostren els efectes més negatius de l’augment dels patinets: ha augmentat la presència dels Vehicles de Mobilitat Personal en els sinistres de trànsit en més del 78% respecte a l’any 2019 i representen el 6,43% del total de vehicles.

Les cruïlles amb més accidents

L’informe presentat per la tinenta d’alcaldia Laia Bonet també mostra els punts més conflictius de la ciutat. Entre aquests, les cruïlles d’alguns dels carrers principals concentren pràcticament totes les mirades. El punt amb més concentració d’accidents és la ronda General Mitre, cantonada amb el carrer de Ganduxer, amb 20 sinistres registrats. El segueix de prop la cruïlla entre la Gran Via i el carrer de Comte Urgell, amb 19. La tercera cantonada més perillosa és la que es troba entre Aragó i Roger de Llúria, amb 15 accidents. Això sí, hi ha un punt que, tot i que no apareix a l’informa com una cruïlla, registra més accidents que aquesta última confluència. La Urbana ha anotat 17 sinistres a la Gran Via de les Corts Catalanes, 304.

A trets generals, els carrers més foscos són Aragó i la Gran Via, amb quatre punts negres cadascun. Coincideix, doncs, que les zones més transitades de Barcelona concentren la majoria d’accidents. El carrer de València agrupa dos punts foscos, a la seva confluència amb Balmes i Passeig de Gràcia. Finalment, l’Avinguda Diagonal també apareix entre els espais amb més sinistres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gabriel Parareda a febrer 11, 2023 | 08:18
    Gabriel Parareda febrer 11, 2023 | 08:18
    No m'estranya gens que hi hagi més accidents de patinets, doncs al restringir tant l'ús del cotxe, la gent ha optat pels patinets. Obres, restriccions de trànsit, radars, velocitat reduïda, i tot un llarg etcètera ha fet que qui pot deixa l'automòbil a casa i agafa la moto, o el patinet per desplaçar-se per la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa