Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres cònsols honoraris de Barcelona implicats en tràfic de drogues i blanqueig de capitals

Tres cònsols honoraris de països europeus i africans instal·lats a Barcelona estarien implicats en una operació de blanqueig de capitals i tràfic de drogues, segons han informat els Mossos d’Esquadra. A més, la mateixa informació assenyala que s’ha detingut quatre persones, totes d’un mateix clan familiar i de nacionalitat espanyola.

El seguiment del cas va començar quan un dels arrestats va obrir un negoci de cotxes de luxe a la ciutat, l’any 2017. Els investigadors sospiten que aquell inici empresarial va ser possible gràcies al cobrament d’una butlleta de loteria premiada amb un milió d’euros. La quantitat l’hauria aportat un dels investigats malgrat que qui l’hauria aconseguit cobrar seria una tercera persona, apunta la informació policial.

En total, més enllà dels detinguts, hi ha 10 persones investigades per la trama criminal. A hores d’ara, a més, s’han pogut bloquejar vehicles de luxe, un vaixell i patrimoni immobiliari, a més d’intervenir d’armes de foc i més de 200.000 euros en efectiu.

Els immobles també van ser un altre punt clau de la investigació, ja que la policia va poder vincular a l’adquisició d’habitatges de luxe sense que aquestes persones disposessin d’ingressos lícits i declarats que els permetessin afrontar aquestes inversions, detalla un comunicat dels Mossos.

La màquina que feia oli pur

Segons la policia, un dels líders del clan tenia relació amb cònsols honoraris de diversos països europeus i africans establerts a Barcelona. Un d’ells va posar en marxa, segons la investigació, una màquina industrial dissenyada per processar quantitats industrials de cànem i transformar-lo en oli, amb la posterior voluntat de comercialitzar-lo.

La fabricació d’aquest dispositiu industrial de grans dimensions va ser una petició que van fer a un enginyer espanyol i es va poder intervenir a Astúries abans que la posessin en marxa en fase de proves.

Aquesta maquinària industrial va tenir un cost de producció de 300.000 euros i el seu procés de construcció va durar dos anys. Era capaç de transformar 400 quilograms de cànem en 40 litres d’oli pur en menys de dotze hores a partir de processos mecànics i químics.

Nou comentari

Comparteix