Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres anys i mig de presó per atacar agents de la Brimo amb un extintor
  • CA

Tres anys i quatre mesos de presó més una multa de 1.400 euros i un curs de formació. Aquesta ha estat finalment la pena imposada al manifestant que va ruixar amb un extintor agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra a l’aeroport durant les protestes postsentència arran de l’1-O. Inicialment la fiscalia li reclamava nou anys però ha reduït pràcticament un terç la petició i la defensa ho ha acceptat en la vista oral celebrada avui a l’Audiència de Barcelona. El ministeri públic creu que va cometre un delicte d’atemptat i un de desordres amb l’agreujant d’ús de la disfressa.

“Alteració de la pau i paralització de la infraestructura”

La versió de la fiscalia coincidia amb la dels atestats policials, segons la qual el dilluns 14 d’octubre de 2019 cap a les cinc de la tarda el manifestant es trobava a la terminal 1 de l’aeroport del Prat. El ministeri públic considera que el jove no feia cas de les advertències policials, que l’instaven a abandonar la zona, i que la seva finalitat alterar la pau pública i paralitzar l’activitat de la “infraestructura crítica”, tot i que el servei de metro no es trobava actiu en aquell moment. L’acusació justifica la participació dels agents de la Brimo que, davant “d’una autèntica situació de caos” provocada per vora 200 persones, van formar dues línies policials separades per dos metres.

Tapat amb un casc integral de moto, el manifestant va agafar un extintor del vestíbul i el va buidar a la cara dels agents just abans de tirar-los la bombona, que va espetegar entres les dues línies d’antiavalots per bé que no va causar cap lesió. Segons la fiscalia, aquesta acció no només representava un menyspreu a l’autoritat i un risc per l’integritat física dels agents, sinó que hauria desfermat l’exaltació de la massa així com la seva animadversió cap als policies.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gatemprenyat a desembre 15, 2022 | 23:28
    gatemprenyat desembre 15, 2022 | 23:28
    Aquest condemnat em representa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa