Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors subcontractats per la Pedrera faran vaga contra les jornades maratonianes
  • CA

Els treballadors de l’empresa Serveis Personals Transversal FCLP, subcontractada per la Fundació Catalunya – La Pedrera, han decidit mantenir la vaga convocada per a dilluns 17 d’agost. El sindicat Solidaritat i Unitat dels Treballadors (SUT) va convocar una vaga indefinida el 3 d’agost, que va suspendre al cap de dos dies a l’espera que la companyia complís alguns dels compromisos als que havien arribat durant les negociacions. Ara, i després que l’empresa no els hagi fet arribar ni els calendaris laborals anuals ni les nòmines dels darrers dos mesos, els treballadors han decidit reprendre la vaga. Segons el SUT, la reivindicació es tornarà a suspendre el dimarts 18 i fins el 31 d’agost, quan hi tornarà a haver vaga. El sindicat ha demanat que durant aquest termini l’empresa es reuneixi amb el comitè de vaga.

Algunes de les reivindicacions dels vaguistes són la conversió a indefinits dels contractes de la plantilla temporal, que denuncien que estan en frau de llei; el final de la imposició de treball en festius sense rebre un dia alternatiu a canvi ni cobrar el plus festiu; el respecte a la jornada laboral establerta pel contracte i pel conveni sectorial, així per la jornada anual màxima fixada; la fi de les jornades d’11 hores efectives de treball; el respecte a les 12 hores entre la finalització i l’inici de la jornada; i la fi de la distribució “irregular” de la jornada per sobre dels límits establerts.

També demanen la regularització de les categories laborals, l’abonament de les quantitats degudes per l’aplicació irregular de la distribució de jornada, la disposició de cadires perquè la plantilla pugui seure durant la jornada laboral, l’abonament de les hores extres i el pagament retroactiu de les quantitats degudes del 2019 i el 2020, entre d’altres.

Segons el sindicat, durant les negociacions l’empresa va accedir a convertir en indefinida tota la plantilla, posar tamborets per seure, no haver de retornar el complement de l’ERTO, rotar el personal que pren la temperatura al carrer i no fer jornades d’11 hores de treball. Els treballadors, però, estaven a l’espera de rebre els calendaris laborals anuals, tal i com s’havia compromès l’empresa, perquè és on es pot verificar la correcció “d’irregularitats greu”, tot i que no els els han fet arribar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa