Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El 5% dels treballadors sanitaris de Barcelona no tenen la pauta completa

El fet que a l’Estat espanyol la vacunació no sigui obligatòria ha fet que alguns treballdors que tenen contacte amb col·lectius vulnerables puguin seguir treballant sense vacunar-se o amb la pauta incompleta. Tret d’algunes excepcions, com que hagin passat la Covid-19 recentment, els que no estan vacunats amb dues o més dosis és per voluntat pròpìa.

En el cas de Barcelona ciutat, les estadístiques del departament de Salut indiquen que el 5% dels treballadors sanitaris -personal de residències, de CAP, hospitals i altres empleats del sector sanitari i sociosanitari- no tenen la pauta completa. Dit d’una alta manera, el 95% dels treballadors de residències tenen dues dosis -la tercera la té el 63%-, el 96,7% del personal dels CAP i hospitals -73,3% tercera dosi- i el 95% d’altres treballadors sanitaris i sociosanitaris. Aquestes xifres estan unes dècimes per sobre de la mitjana de Catalunya.

Les estadístiques també revelen que les dones barcelonines de fins a 50 anys es vacunen més que els homes. Actualment, hi ha un 85,3% de vacunats amb pauta completa -no inclou tercera dosi-, una xifra que és la mitjana del 86,1% de dones i el 84,5% d’homes. I en totes les franges fins als 50 anys guanyen les dones.

Per contra, a partir dels 50% s’inverteix la tendència i són els homes els més vacunats. Per exemple, entre els 70 i els 79 anys, estan vacunats amb pauta completa el 93,9% dels homes i el 92,7% de les dones. I la franja de més de 80 anys, la més vacunada de tota la població, té un 94,1% de dones vacunades i un 95,2% d’homes.

Vacunació massiva contra la Covid-19 (amb Pfizer, entre 69-79 anys) al recinte adaptat de la Fira de Barcelona / Jordi Play

En el cas del a cobertura amb tercera dosi, la diferpencia per sexes es fa més evident. El 39,2% de les dones barcelonines ja la tenen, mentre que el percentatge en homes cau al 33%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa