Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors del 010 en vaga boicotegen un míting dels comuns amb Colau
  • CA

Un grup d’uns 30 treballadors del 010 han portat la protesta contra les seves condicions laborals al míting que els Comusn fan aquest tarda a la plaça Can Fabra de Sant Andreu, a Barcelona, informa Joan Antoni Guerrero. Els manifestants portaven cartells denunciant la situació laboral i apel·lant a l’alcaldessa, Ada Colau, perquè posi remei al conflicte. Els treballadors denuncien condicions de treball precàries i afirmen que la resposta de Colau a les seves demandes ha estat fins ara infructuosa. Les pancartes duien consignes com “Le llaman averia si el 010 la lia” o “Si, el 010 protesta hoy nadie les contesta”.

Tant el número quatre de la llista d’En Comú Podem per al 28-A, el tinent d’alcaldia Gerardo Pisarello, com Ada Colau s’han dirigit manifestants durant la seva intervenció en el míting per comprometre’s a buscar una solució al conflicte: “Estarem amb vosaltres perquè ningú us defensarà millor que aquest govern”, ha dit Pisarello.

Colau els ha donat “les gràcies per lluitar pels drets laborals de tots i totes”. L’alcaldessa ha dit, però, que van arribar a un Ajuntament on s’havien aplicat moltes retallades “i això no es reverteix amb un sol mandat”. Colau els ha assegurat: Sempre estarem a peu de plaça per buscar estratègies i millorar les condicions laborals”.

Asens se salta el míting

L’acte era el míting central de la campanya dels comuns per al 28-A, amb la presència de Pablo Iglesias i Ada Colau. El cap de llista d’En Comú Podem i tercer tinent d’alcaldia, Jaume Asens, hi havia d’anar però no s’hi ha presentat perquè està preparant el debat que es farà aquesta nit a TV3.  

El problema enquistat del 010

La plantilla del servei d’informació del 010 de l’Ajuntament ha tornat a la vaga indefinida. Els treballadors reclamen la remunicipalització del servei, és a dir, que deixi d’estar en mans d’una empresa externa i passi a mans del consistori. CCOO ha estat el sindicat impulsor de la vaga, i denuncia que els treballadors tenen sous inferiors als 14.000 euros perquè són contractats segons les “necessitats del servei”. “Els treballadors que som la veu de l’Ajuntament de Barcelona, no som números ni podem viure en unes condicions laborals que no ens permeten un sou digne”, alerten.

També lamenten la dificultat per conciliar la vida familiar amb la laboral, ja que la plantilla és insuficient. “Per això se sacrifica els drets dels treballadors en matèria de conciliació”, es queixen. El sindicat convocant de l’aturada denuncia també que l’empresa encarregada de prestar el servei, Contact Center, ha acomiadat a treballadors perquè han fet sentir les reivindicacions de la plantilla.

El servei del 010 ja va anar a la vaga indefinida a principis d’abril per reclamar millores en les condicions laborals i la remunicipalització del servei. Ara des de CCOO critiquen que l’Ajuntament i Contact Center han trencat l’acord a què van arribar les parts el 3 d’abril, motiu pel qual han decidit convocar de nou una vaga indefinida. Argumenten que per a l’Ajuntament i per a Contact Center “l’única cosa important” són els diners. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa