Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Treballadors de Nissan tallen el passeig de Gràcia en una protesta
  • CA

Els treballadors de Nissan han tornat als carrers per protestar contra la manca d’avenços per trobar un substitut a l’alçada de la multinacional, que tancarà les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca a finals d’any. Uns 700 empleats, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, han iniciat una marxa davant la seu de la conselleria d’Empresa i Coneixement i es dirigeixen a la delegació del govern espanyol a Catalunya, tallant el Passeig de Gràcia al seu pas.

La plantilla ha lamentat els “enganys” de les administracions que “haurien pogut haver evitat el tancament” derogant la reforma laboral i han demanat que es garanteixi el futur de la indústria de l’automoció, ha dit el representant de Sigen-Usoc, Miguel Ruiz.Aquesta és la primera manifestació de la plantilla des de l’inici del procés de reindustrialització, el passat mes de setembre.

“Volem un futur”, “Si això no s’arregla, guerra” o “Barcelona, escolta, la Nissan està en lluita”, han sigut alguns dels clams dels treballadors.

La mobilització no només ha aplegat treballadors contractats pel fabricant sinó part de la plantilla subcontractada i que depèn directament de Nissan. És el cas, per exemple, dels empleats de Tecnove, que s’encarreguen del menjador i dels bombers de Securitas. Algunes d’aquestes companyies subcontractades es troben immersos en el seu propi conflicte laboral ja que es van declarar en vaga per forçar les empreses a arribar a un acord.

“Que ningú se n’oblidi. L’acord firmat a l’agost no estarà tancat fins que aconseguim la reindustrialització de tots els afectats pel tancament de Nissan”, ha avisat Ruiz. També han participat en la manifestació altres fàbriques que estan enfrontant un procés de tancament, com els treballadors de Bosch a Lliçà d’Amunt.

“Tornem a estar al carrer perquè volem exigir a les administracions que s’involucrin d’una vegada i deixin d’estar-se de bones paraules i busquin un projecte industrial que garanteixi els llocs de treball directes i indirectes que es perden”, ha dit el secretari general de CCOO a Nissan, Miguel Ángel Boiza, que no ha descartat que hi hagi més mobilitzacions si la mesa no avança suficientment.

Els sindicats lamenten que els projectes que hi ha sobre la taula de reindustrialització són “menors” i no hi ha fabricants de vehicles “importants”.

Aquesta vegada, els delegats sindicals han rebutjat reunir-se amb les administracions com havien fet altres cops en les manifestacions. La plantilla ha enviat un missatge al Govern, a qui han demanat que “deixi d’estar en una campanya electoral constant” i faci”l’impossible” per trobar un inversor que garanteixi el futur dels treballadors de Nissan.

Al govern espanyol, han recordat que té la “responsabilitat” d’haver permès el tancament per no haver derogat l’article de la reforma laboral que “facilita el tancament d’empreses”. D’altra banda, els representants dels treballadors han criticat les “informacions interessades” que s’estan filtrant als mitjans de comunicació però no es concreten a la mesa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa