Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Un incendi destapa una plantació de marihuana al Poblenou
  • CA

Un incendi en un local ha destapat una plantació de marihuana al barri del Poblenou de Barcelona. Els serveis d’emergència van rebre una alerta el passat dimarts vespre per un foc que s’havia originat en una botiga del carrer Marià Aguiló i quan els Bombers el van extingir van descobrir que darrera una muntanya de trastos i roba s’amagava l’accés a diverses habitacions on es cultivava marihuana.

Els Mossos d’Esquadra, que van escorcollar el local al dia següent, han detingut una dona de 47 anys i nacionalitat espanyola i han comissat 463 plantes de marihuana i diversa maquinària per al seu cultiu. Encara es desconeixen les causes de l’incendi, però és habitual que en aquesta mena de plantacions interiors, que requereixen una gran quantitat d’electricitat per funcionar, es produeixin focs pel mal funcionament dels aparells o pel mal estat del cablejat.

A finals d’agost la Guàrdia Urbana va desmantellar una gran plantació de marihuana al districte de Sants-Montjuïc després que un incendi a la xarxa elèctrica destapés el cultiu clandestí, que s’alimentava de l’enllumenat públic. Els agents de la policia barcelonina van poder comissar més de 500 plantes.

Un negoci en auge

El tràfic de marihuana cada vegada mou més milions d’euros i Barcelona és un dels epicentres europeus del seu cultiu, que moltes vegades utilitza grans instal·lacions amagades enmig de la ciutat. Fa dos mesos els Mossos d’Esuqadra van desmantellar una organització amb base a Barcelona que introduïa ciutadans xinesos de manera il·legal per obligar-los a treballar en plantacions industrials de marihuana.

Un cop arribaven aquí, els ciutadans xinesos eren explotats en condicions de semiesclavitud. La marihuana que cultivaven s’enviava per missatgeria privada a altres països europeus, en especial el Regne Unit, on hi ha molta demanda i el seu valor al carrer és el triple que a Barcelona. La xarxa tenia diverses naus industrials i pisos que funcionaven com a punts d’emmagatzematge i empaquetat de la marihuana. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa