Torra rellançarà la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 després de la pandèmia

El president de la Generalitat defensa que la candidatura està feta amb "un respecte escrupolós pel medi ambient”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat el suport del Govern a la candidatura Pirineus-Barcelona 2030 i ha reivindicat que poden ser “els primers jocs verds de la història” perquè, segons ha apuntat, la candidatura està feta amb “un respecte escrupolós pel medi ambient”. Així ho ha dit en el marc de la connexió que ha tingut aquest divendres amb l’alpinista Sergi Mingote.

El cap de l’executiu també ha subratllat la importància de la candidatura per a l’equilibri territorial català i per la potència de la marca. “Que la gent pugui gaudir amb nosaltres d’un paisatge i un país únics”, ha afegit. Torra s’ha mostrat convençut que es tornaran a reprendre els treballs per acabar de “perfilar la candidatura i fer-la pública” i que es tornarà “amb més força” per tirar-la endavant, ja que els treballs s’han vist aturats a causa de la pandèmia de la covid-19.

L’alpinista Sergi Mingote ha fet la connexió des de la Pica d’Estats, on es troba fent la Olympic Route PIRIBCN2030 per promoure el projecte Pirineus-Barcelona 2030 del qual n’és ambaixador. La ruta portarà l’alpinista a recórrer 7.200 quilòmetres en solitari, travessant deu països i pujant 14 cims emblemàtics fins al mont Olimp de Grècia.

Nou comentari