La recuperació del turisme a Barcelona ha fet ressorgir l’activitat relacionada amb la venda de droga als voltants de la Rambla. La presència de captadors que ofereixen substàncies estupefaents a les persones que passegen per l’icònic passeig de la capital catalana s’ha incrementat notablement en les darreres setmanes i això ha posat en alerta les autoritats, que ja estan treballant per poder identificar aquests punts de venda.

Així ho ha confirmat el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, en el marc de la comissió de Presidència celebrada aquest dimecres. “Des del districte de Ciutat Vella ens han avisat del ressorgiment de captadors en la zona de la Rambla. Estem treballant per identificar aquests punts de venda”, ha apuntat Batlle en resposta a una proposta de l’actual regidora no adscrita Marilén Barceló, que demanava ampliar el control policial tant al cèntric passeig com a la zona del Gòtic i el Raval per acabar amb la venda de droga a la via pública.

Col·laboració veïnal

Per poder dur a terme aquesta localització dels punts de venda de substàncies estupefaents al centre de la capital catalana, el consistori barceloní considera indispensable la col·laboració de les diferents associacions veïnals amb presència a la zona, ja que poden aportar molta informació que ajudi a identificar els establiments o domicilis des d’on s’estigui oferint drogues principalment als turistes que visiten la ciutat.

Cop contra les associacions cannàbiques

En el marc de la comissió de Presidència d’aquest dimecres, el regidor de Seguretat també ha informat de la detecció de 85 associacions cannàbiques de la ciutat que venien substàncies estupefaents. Aquests punts de venda van ser localitzats en diverses inspeccions que van iniciar-se el juliol del 2021 i van suposar l’obertura de 16 diligències informatives i el precinte d’un d’aquests locals en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra.

Segons les últimes dades facilitades pel govern municipal, actualment hi ha un total de 223 associacions cannàbiques amb llicència a Barcelona.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vendetta a juny 15, 2022 | 23:45
    Vendetta juny 15, 2022 | 23:45
    El run run de la colau

Nou comentari

Comparteix