Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ja pots tornar a visitar la presó Model gratis

El Centre Penitenciari d’Homes de Barcelona La Model va ser projectat pels arquitectes Salvador Vinyals i Sabaté i Josep Domènech i Estapà, i inaugurat el 9 de juny de 1904. Va estar en servei durant 113 anys, que correspondrien als períodes que van des de la Restauració (Setmana Tràgica, Anarquisme, Sindicalisme), fins al Franquisme i la Democràcia.

Doncs bé, la presó Model tornarà a obrir les portes al públic a partir de l’1 de setembre, cada divendres, dissabte i diumenge, sempre que no siguin festius. A més, com a novetat no caldrà fer reserves ni gestions prèvies per aconseguir les entrades, només haureu d’anar a la porta de l’antiga presó, al carrer Entença, 155, entre les hores d’obertura, que variaran depenent el dia: els divendres estarà oberta de 16 h a 18 h, els dissabtes de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h, i els diumenges de 10 h a 14 h.

Possibilitat de fer visites guiades

Per altra banda, l’opció d’escollir fer la visita amb un guia, també gratis, però en aquest cas sí que és necessari reservar entrada a través de la web de La Model. La presó va tancar el 2017, després de 113 anys en funcionament, quan van traslladar els darrers 24 interns que hi quedaven. Des de llavors, aquest edifici s’ha convertit en un atractiu tant per turistes com per als barcelonins i barcelonines, ja que ofereix un recorregut complet pels patis, les cel·les, les galeries i altres parts de l’antic centre penitenciari.

Setembre de 2022, acord per enderrocar-la

L’Ajuntament de Barcelona aprovava fa un any per unanimitat una proposta d’ERC que es compromet a enderrocar dos murs de l’antiga presó Model, de manera que s’hauran de tirar a terra les parets del desaparegut centre penitenciari que donen als carrers de Provença i de Rosselló. I quan estigui enderrocada, el compromís és que es construeixin dues places.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa