Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Torna el Saló de l’Ensenyament a la Fira de Barcelona amb 200 expositors

Del 16 al 20 de març se celebrarà el Saló de l’Ensenyament. Per primer cop i després de l’esclat de la pandèmia de la covid-19 es recuperarà el format presencial. És per això que es desplegaran un total de 200 expositors en la 31a edició. Com és tradició, les jornades d’orientació formativa tindran lloc a la Fira de Barcelona. L’aparador més gran de l’oferta formativa comptarà amb la presència d’universitats, professionals, empreses i institucions.

Com es tradició, es faran assessoraments individualitzats. De fet, els organitzadors esperen fer 800 reunions d’aquest tipus a joves d’arreu de Catalunya. A més, s’oferirà als estudiants informació sobre el sistema de beques a Catalunya, es faran demostracions de realitat virtual per promocionar els estudis vinculats a la tecnologia i s’exposaran les possibilitats d’estudiar a l’estranger. La Formació Professional també hi serà present a través d’estands informatius de diferents sectors com l’alimentació, la logística, i l’hoteleria, entre d’altres. D’altra banda, els alumnes trobaran al Saló informació sobre ensenyaments artístics, amb representació de l’ESDAP Catalunya (Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques), l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i l’ESCRBCC (Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya).

La novetat d’enguany és que un equip de 14 professionals -psicòlegs i pedagogs- oferiran entrevistes personalitzades amb l’objectiu de resoldre dubtes pel que fa a l’elecció d’itineraris universitaris. També hi haurà un espai per a les sortides professionals vinculades amb la tecnologia, l’Aula de Tecnologies Multimèdia, on s’hi faran demostracions de disseny de videojocs, a més de la ja esmentada pràctica amb la realitat virtual.

Dins del programa de l’esdeveniment se celebrarà també Futura, el Saló de Màsters i Postgraus, que oferirà, com a novetat, trobades entre empreses i estudiants per oferir pràctiques. L’última ocasió en què es va celebrar el Saló de l’Ensenyament, l’any 2019, hi van acudir un total de 14.000 visitants.

Nou comentari

Comparteix