Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Apareixen antigues llambordes de Barcelona en un altre punt de la ciutat
  • CA

Nova troballa de patrimoni de Barcelona ocult sota l’asfalt. Tal com ja va passar fa unes setmanes amb les obres de la superilla de l’Eixample o amb la remodelació de la Via Laietana, una actuació al carrer de Balmes va deixar al descobert aquest diumenge les antigues llambordes que van conformar el paviment de la ciutat des de finals del segle XIX i fins que van ser substituïdes per l’asfalt.

En concret, aquestes peces van aparèixer aquest diumenge al matí durant unes obres a l’encreuament entre el carrer de Balmes i la ronda del General Mitre, al barri del Putxet i el Farró, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. L’actuació de reforma de l’asfalt va permetre gaudir durant unes hores d’aquestes antigues llambordes, una imatge poc habitual en aquesta zona de la capital catalana i menys en una via tan transitada i icònica com el carrer de Balmes.

Tal com van compartir alguns usuaris a través de les xarxes socials, la troballa només va estar disponible a la vista dels vianants durant unes hores, ja que cap a les quatre de la tarda els operaris ja havien tornat a col·locar l’asfalt sobre les antigues llambordes, que continuaran ocultes un cop més a l’espera que una altra actuació d’aquesta mena les torni a treure a la llum en un futur.

Integració en a nova superilla

Cal recordar que les antigues vies del tramvia no seran finalment l’únic vestigi del passat de l’Eixample que s’integrarà en la nova superilla. L’Ajuntament de Barcelona està estudiant la possibilitat de conservar també les velles llambordes que van aparèixer amb l’inici de les obres dels quatre eixos verds als carrers del Consell de Cent i de Girona.

La intenció municipal és poder recuperar l’antic paviment en alguns punts concrets de la superilla de l’Eixample integrant-lo en el nou, de la mateixa manera que es va fer en el seu moment a la plaça del Mercat del Born.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pitarragorí a novembre 14, 2022 | 12:43
    Pitarragorí novembre 14, 2022 | 12:43
    I això és una troballa i una sorpresa ? Ja se sap que sovint s'ha asfaltat sobre el paviment que hi havia prèviament, no solament al municipi de Barcelona. Encara avui es fa així, tot i que en alguns indrets o vies urbanes i interurbanes és grati el paviment una mica abans d'aplicar la nova capa asfàltica. De fet des de fa mil·lennis el nostre terra puja de nivell o no heu vist mai en algun lloc una casa antiga amb la porta d'accés que s'ha "fet" petita en alçada ?
  2. Icona del comentari de: Pol a novembre 14, 2022 | 12:47
    Pol novembre 14, 2022 | 12:47
    "Fins que van ser substituïdes per l’asfalt" aquesta afirmació no és pas certa, si el paviment de llambordes hagués estat substituït per asfalt, aleshores ara no s'hagués fet cap "troballa". L'asfalt, com resta ben palès a la fotografia, es va afegir damunt de les llambordes, i doncs, no es va substituir res.
  3. Icona del comentari de: Memòria a novembre 14, 2022 | 12:51
    Memòria novembre 14, 2022 | 12:51
    Per als que us sorprenen "troballes" d'aquesta mena, sota les llambordes i ha la "platja". Tenim memòria, gent gran que ens ho ha explicat i llibres, les llambordes es col·locaven damunt d'un llit de sorra. També ho podeu preguntar a algun conegut vostre que visqués el maig del 1968 a París...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa