Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Concentració de suport a la mare uruguaiana que es nega a entregar la seva filla al pare
  • CA

Unes 40 persones s’han concentrat davant el consolat de l’Uruguai per donar suport a la mare de la nena que ha de lliurar-la al seu pare i que s’ha refugiat a la seu diplomàtica del seu país per evitar complir amb l’ordre judicial.

En l’acte, s’han repartit un manifest que defensa que “l’interès superior de la nena de què tant es parla rau a escoltar-la, a acompanyar-la, ajudar-la a caminar en la seva història “.

Durant la concentració, s’han mostrat pancartes amb lemes com ‘Maria, no estàs sola. Contra la justícia racista, misògina i patriarcal ‘, en la qual utilitzen un nom fictici per referir-se a la mare per protegir la seva identitat.

El jutjat de Viella ha ordenat als Mossos d’Esquadra que, acompanyats de psicòlegs del cos policial, entreguin la nena uruguaiana al seu pare, que viu a la capital de la Vall d’Aran, en el moment en què la mare o una altra persona surti del consolat amb la menor.

Segons el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la fiscalia va presentar un recurs per sol·licitar l’execució de la sentència per la qual s’havia de fer efectiu el canvi de custòdia.

El lliurament de la menor s’hauria d’haver dut a terme divendres passat al consolat d’Uruguai i, malgrat que tant la mare, la menor i el pare es van presentar a la seu de la institució, el lliurament no es va poder realitzar “després de la negativa del cònsol a complir amb l’ordre judicial “, segons el TSJC.

La jutge, un cop va tenir coneixement de la situació, va acordar una nova data i lloc per dur a terme el lliurament de la menor, però la fiscalia va sol·licitar en el seu recurs que la intervenció policial no fos només de custòdia, sinó d’execució de la sentència. Tanmateix, no es pot complir si la nena no surt del consolat.

L’arrel del conflicte és que la mare va denunciar el pare per presumptes maltractaments i abusos sexuals a la menor –tot i que finalment el cas va ser arxivat– i es va quedar amb la nena al país llatinoamericà, de manera que el pare la va denunciar per sostracció de la menor.

Després del judici per la custòdia, la sentència va establir que s’havia de lliurar al pare, i estava previst que la mare deixés a la menor al consolat uruguaià a Barcelona perquè ell la recollís allà. A última hora, però, la dona s’hi va repensar i el cònsol li dona suport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa