Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tensió entre conductors i mestres per un tall de trànsit al túnel de les Glòries

Un grup de mestres han tallat a primera hora del matí un tram de la Gran Via, a l’altura del túnel de les Glòries, al carrer Padilla. L’acció, que s’emmarca en l’onada de protestes del sector de l’ensenyament contra les mesures adoptades pel departament d’Ensenyament de cara al curs 2022-2023, precedeix l’aturada parcial que es fa aquest dijous i també la vaga que hi ha convocada per al proper 9 de juny. Durant la protesta s’han pogut sentir proclames demanant la dimissió del conseller d’Educació, Josep González-Cambray, així com reivindicacions com “els diners públics, a l’escola pública”.

Tensió amb els conductors

El tall s’ha fet a l’alçada del carrer Padilla, una ubicació que ha impedit l’entrada i la sortida de vehicles en aquest punt de la ciutat durant una estona, coincidint en hora punta. De resultes de la protesta, s’han viscut moments de tensió entre manifestants i conductors. Finalment, els conductors han guanyat el pols i han aconseguit obrir-se pas, especialment els motoristes, i s’ha restablert la circulació.

Ensenyament no convenç els sindicats

L’última proposta del departament d’Educació per desencallar el conflicte no ha convençut els sindicats de professors, que han decidit mantenir la vaga parcial . Els sindicats USTEC i CCOO han considerat “insuficient” la nova proposta del departament, que inclou el retorn de l’assoliment del primer estadi –un complement de sou per antiguitat– al cap de sis anys d’exercici en lloc dels nou actuals.

Per contra, sí que es veu amb bons ulls que el Govern inclogui dotació pressupostària per a l’escola inclusiva i per a centres de màxima complexitat. La mesura suposaria contractar més docents i personal de perfil social. L’increment del pressupost per aquesta proposta surt del que s’havia de destinar a la reducció d’una hora lectiva, que ja no es pot aplicar “per manca de temps”, segons Educació.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: vaya toalla a juny 02, 2022 | 12:38
    vaya toalla juny 02, 2022 | 12:38
    16 semanas VS 3-4 semanas de vacaciones... nada más que objetar, señoría

Nou comentari

Comparteix