Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tensió a Trinitat Vella per un aldarull de tints xenòfobs davant d’un pis ocupat
  • CA

La plaça de la Trinitat ha estat escenari aquest diumenge a la tarda d’un aldarull de tints xenòfobs davant d’una caseta ocupada, on presumptament viuen menors estrangers no acompanyats. L’acció ha començat cap a les sis de la tarda i no comptava amb autorització prèvia ni convocants oficials. Testimonis dels fets asseguren al TOT Barcelona que entre els assistents hi havia militants d’extrema dreta de la ciutat i almenys un membre de la controvertida empresa Desokupa, tot i que la majoria eren veïns.

Membres de col·lectius de Trinitat Vella, com la xarxa de suport veïnal, i d’entitats dels districtes de Sant Andreu i Nou Barris hi han anat per donar suport als joves. Les dues protestes s’han encarat i un dispositiu d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra ha intervingut per buidar la plaça. Després d’algunes càrregues breus per dispersar els manifestants, han encapsulat els simpatitzants dels nois i han fet una desena d’identificacions. A quarts de vuit els agents han reobert la plaça i els veïns contraris a l’ocupació hi han tornat poc a poc.

“Intentaven fer-los fora de la caseta, ja des d’ahir a la nit estan fent pressió amb l’acusació tòpica de ser uns lladres”, explica Francisco Garrobo, membre de la Xarxa de suport de Nou Barris i present al lloc dels fets. Els joves no disposen de cap domicili alternatiu, afegeix. La contramanifestació ha acabat arraconada contra una paret i segons Garrobo la policia no els ha permès guardar les distàncies de seguretat en retenir-los.

Portaveus dels Mossos d’Esquadra indiquen que ha estat necessària una “intervenció d’ordre públic” davant l’escalada de tensió entre els dos grups de manifestants. Un cop separats s’ha “rebaixat la tensió” i han reobert l’espai, agreguen. De moment no s’ha produït cap detenció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa