Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tens por de dur els nens a escola arran de la Covid 19?
  • CA

Avui arrenca la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal. Quan encara està per veure l’impacte en les dades d’ncidència de la Covid després de tants de reunions familiars, però amb una variant òmicron disparada per l’alta contagiositat, el protocol a les escoles s’ha modificat.

El 86,6% dels alumnes de la franja de 12 a 18 anys ja tenen la pauta completa de vacunació, i que en la de 5 a 11 ja hi ha gairebé un 30% amb una dosi posada.

La gran novetat és que s’acaben les quarantenes dels grups bombolla complets a l’educació infantil i a la primària quan hi hagi menys del 20 % de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius a la mateixa aula. Per tant, només s’haurà de confinar l’aula en un període igual o inferior a set dies si es donen aquestes circumstàncues. Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, es feia amb la detecció d’un sol positiu.

Tampoc hauran de fer quarantena els infants que hagin passat el virus fa menys de tres mesos o que estiguin vacunats amb la pauta completa. La gran majoria dels infants menors d’11 anys encara no tenen les dues dosis de la vacuna, perquè la primera se’ls va començar a administrar al desembre i per tant les segones no es començaran a posar fins al febrer.

Pel que fa a secundària i FP es mantenen els protocols establerts el primer trimestre: es confinaran durant 7 dies els alumnes que donin positiu i els seus companys de classe que no estigui vacunats.

supersurvey

Si hi ha un positiu a la classe, els companys no s’hauran de confinar, però sí que s’hauran de fer una prova gratuïta de detecció de la covid.

Les proves es faran a les farmàcies de manera supervisada, als infants de 5 a 11 anys. També es faran a les farmàcies les proves als alumnes immunitzats de secundària, com ja es feia en el primer trimestre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa