Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El temps | Venen set dies de nits tropicals a Barcelona
  • CA

Molts ja havien deixat les bermudes i havien tret la pols de les jaquetes. El temps fred, però, es resisteix a arribar a Barcelona. Aquests dies estan sent més calorosos del normal per aquestes dates, seguint una tònica que es repeteix durant els darrers mesos. I la temperatura no pretén baixar durant els propers dies. Pel que fa a la pluja, tampoc s’espera aigua durant la setmana vinent. Una mala notícia, davant la necessitat de reforçar els embassaments.

Aquesta setmana, la majoria de barris barcelonins han esquivat el temps tropical. Aquest clima, ara sí, arribarà aquest cap de setmana i s’allargarà durant els pròxims set o deu dies. S’esperen que les altes temperatures —amb màximes de 24 i 25 graus— perdurin durant el cap de setmana i l’inici de la següent. D’altra banda, els moments més càlids es notaran, sobretot, a les nits.

Els núvols aguanten la temperatura

El motiu que fa que la temperatura no caigui a la nit és l’arribada d’una massa de núvols que s’estendrà durant els propers dies. Això permetrà que la calor que es genera durant el dia no marxi i perduri durant la nit.

Aquesta setmana, la màxima a la qual s’ha arribat passades les dotze ha sigut de 19 graus en algun punt de la ciutat. Això vol dir que les temperatures pujaran 2 o 3 graus durant els pròximes nits.

Clima poc habitual

Aquest fet és poc habitual durant el mes d’octubre, però no insòlit. L’observatori del barri de les Corts, per exemple, ha registrat 26 nits tropicals en els darrers 35 anys durant el mes d’octubre. Per tant, malgrat que no és habitual aquest clima, no és del tot desconegut per la ciutat de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa