Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tancada al departament de Treball per exigir seguretat pels empleats de la DGAIA
  • CA

Una desena de delegats d’UGT i CCOO s’han tancat al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per exigir que s’apliqui una reducció d’hores d’atenció directa per al personal educatiu més gran de 58 anys que depèn de la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA), un col·lectiu amb molts anys de dedicació a una feina que suposa un “desgast emocional, físic i cognitiu difícilment comparable a altres professions”, diuen. És part de les mesures aprovades el 2016 en el marc del comitè de salut laboral per als centres dependents d’aquest ens, que també inclouen més seguretat per reduir el nombre d’agressions patides. El secretari general, Josep Ginesta, i la secretària d’Infància, Georgina Oliva, es reuniran amb ells, segons confirma l’ACN. 

Pel que fa a la seguretat, s’ha destacat que als centres de treball s’estan incomplint les mesures adequades. Una problemàtica que només el 2017 va comportar 235 agressions als 11 centres, i que aquest 2018 la xifra va pel mateix camí. A això cal sumar-li les situacions de violència verbal i física que sovint no es comuniquen. 

 

 

Els sindicats demanen una política real i concreta per afrontar el problema de l’envelliment de les plantilles, i que puguin desenvolupar la seva feina amb seguretat. Cal que els centres, continuen, facin la tasca per a la qual van ser creats i que es desenvolupin mesures d’atenció socioeducativa alternatives per als joves que no volen conviure en aquests espais. També reclamen una actuació transversal entre DGAIA, Justícia Juvenil i Salut Mental. “Aquestes son les mesures que cal que s’apliquin i que els nostres caps fa anys que coneixen. Si no ho fan és per pura desídia a l’hora de dona resposta a les necessitats dels professionals dels centres de la DGAIA”, s’han queixat.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa