Barcelona ha perdut un altre restaurant amb dècades d’història a la ciutat. Es tracta de Casa Darío, emblema de la cuina gallega. L’establiment ja fa alguns mesos que ha deixat de funcionar. El local s’ha traspassat i està en obres, com es pot veure en la imatge principal que acompanya aquest article. L’antiga marisqueria se l’ha quedat el Grupo Nomo, amb diversos restaurants a la ciutat i especialitzat en cuina japonesa. El nou local obrirà a finals de primavera i vol ser un referent de la cuina japonesa a Barcelona, avança Juan Molina-Martell Ramis, del citat grup de restauració barceloní.

La pàgina web de Casa Darío està desactivada, el telèfon de l’establiment ja no està operatiu i a les xarxes socials del restaurant no s’ha publicat res des del passat mes de maig. A l’octubre, un usuari anunciava la desaparició del negoci a la plataforma Tripadvisor i ara, des del Gremi de Restauració de Barcelona, confirmen també el traspàs i que s’hi estan fent obres.

Obert el 1968

Casa Darío estava al carrer Consell de Cent, 256. Va aixecar la persiana el 1968, de la mà Darío Duro. Els primers anys, el negoci va funcionar com una tasca, que tenia entre la seva clientela estudiants i veïns de la plaça de la Universitat, explicava el crític gastronòmic Miquel Sen al diari El Periódico el 2017.

Segons Sara Partegàs, del departament de Màrketing i Comunicació del Grupo Nomo, Casa Darío és la inversió més important que ha fet l’empresa fins a l’actualitat, ja que es tracta d’un local de 500 m² al cor de l’Eixample. L’estudi de Ricard Trenchs s’encarregarà de tot l’interiorisme i la grandària de l’establiment permetrà al Grupo Nomo engegar diferents projectes que fins ara no havien pogut. A la planta de carrer, amb 350 m², ampliaran l’oferta gastronòmica de la cadena i donaran un pes específic a la cocteleria. A la planta superior, el Grupo Nomo encara està treballant quin ús li dona.

De Barcelona a Madrid

El Grupo Nomo va obrir el primer negoci a Gran de Gràcia, 13, l’any 2007. I amb posterioritat, va ampliar amb locals a Major de Sarrià, 105; Diagonal, 617-619, i Madrazo, 135. També té establiments a Girona, la Costa Brava i Madrid. La cuina a l’antiga Casa Darío anirà a càrrec del xef executiu del grup, Naoyuki Haginoya.

El restaurant Casa Darío, al carrer de Consell de Cent, tancat / JORDI SUBIRANA

De percebes de l’Atlàntic a lluç de Celeiro

Especialitzat en marisc, peix i carn, Casa Darío era propietat dels empresaris Abelardo Riazor i Leopoldo Claveria i sobretot destacava per disposar d’uns productes de primera qualitat. Entre alguns dels plats que s’hi podien menjar hi figuraven percebes de l’Atlàntic, cocido gallec, cloïsses a la marinera, pop a feira, petxines de pelegrí al forn, braó de porc amb grelos i xoriço gallec, llagosta del cantàbric, caldo gallec i lluç de Celeiro.

Una de les persones que ha confirmat el tancament del restaurant ha estat Alberto Mejías, un dels fundadors de la plataforma Emblemàtics Barcelona. “Ha tancat en silenci. És una clausura trista. Era un establiment fantàstic, amb productes de primera qualitat. Els seus propietaris van organitzar durant anys les jornades de la cuina gallega a Barcelona. Portaven la carn i el marisc de Galícia i en aquests dinars i sopars era habitual veure-hi nombrosos representants de la classe política”, valora.

Altres restaurants tancats recentment

Casa Darío se suma a una llarga llista de restaurants tancats a la capital catalana els darrers dos anys, entre d’altres GoXo Barcelona, del reconegut xef Dabiz Muñoz. El local, que va clausurar-se el passat gener, estava a l’hotel NH Constanza. A finals del 2022, va abaixar la persiana Papa Sven, l’únic establiment suec que hi havia a Barcelona. El febrer del 2023, ho va fer una icona de la cuina italiana a la ciutat, el Non Solo Pizza, del carrer Enric Granados. I dos mesos després, l’abril del 2023, va tancar el bar Brusi, un dels darrers establiments de cuina casolana del Gòtic.

Més notícies
Notícia: FOTOS I Barcelona recupera un restaurant històric tancat fa una dècada
Comparteix
El Quo Vadis, un establiment del Raval que va fer famós durant anys pels ressopons del Liceu, reobre aquest març amb el mateix nom i reminiscències a l'antic local I La carta incorporarà plats tradicionals i una oferta més informal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa