Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tanca el Brusi, un dels últims supervivents de la cuina casolana al Gòtic
  • ES

El Gòtic ha perdut aquesta setmana una part de la seva essència. Després de gairebé tota una vida en aquest barri barceloní, el bar Brusi va abaixar la persiana de manera definitiva aquest dilluns posant així el punt final a una trajectòria de més mig segle servint cuina casolana al cor de la ciutat.

L’últim adeu del Brusi va ser sense fer soroll, no hi va haver festa de comiat ni tampoc es va anunciar la decisió de tancar enlloc. Només es van assabentar de la notícia molts dels clients habituals de l’establiment, que van acudir en processó per acomiadar-se de la Montserrat Sabadell, que penjarà finalment el davantal als 85 anys, i del seu fill Josep Sans. Amb discreció i sense grans floritures, una mica com la seva cuina, els responsables d’aquest negoci familiar van anar comunicant durant aquests darrers dies la difícil decisió a la fidel clientela, que acudia a aquest bar ubicat al número 23 del carrer de la Llibreteria, a tocar de la Catedral de Barcelona i de la plaça de Sant Jaume, per delectar-se amb la seva tripa i pota, batejada com una de les millors de la ciutat.

Segons informa VilaWeb, les raons darrere d’aquest tancament són múltiples, però principalment responen a les dificultats creixents que han tingut en els darrers temps els responsables per adaptar-se a les normatives sanitàries que marquen les administracions. El restrictiu reglament obligava el Brusi a fer una inversió en temps i personal que cada cop complicava més la seva aposta per la cuina de tota la vida, amb receptes preparades de la cassola al plat, i que també repercutia en la qualitat final del producte.

Una manera de fer en perill d’extinció

Per tot això, Sabadell i Sans han considerat que aquest és el moment idoni per abaixar la persiana i acomiadar-se d’un barri al qual van arribar a la dècada dels seixanta després d’una primera experiència regentant un bar a la Rambla. Amb el tancament del Brusi, el Gòtic no només perd una part de la seva història recent, sinó que també diu adeu a un dels últims representants d’una manera de fer de tota la vida que està en perill d’extinció.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa