L’Hortet va ser un restaurant vegetarià pioner al barri del Raval. Va obrir el 1990, ja fa tres dècades i mitja, i tancarà el 23 de gener. Ho han explicat les germanes Odina i Sònia Martí, titulars del negoci, en un post a la xarxa Instagram. “De vegades la vida et posa davant de diferents camins dels quals has de triar un. Ara, després de 35 anys plens d’amor i dedicació, us hem d’anunciar que el destí ens ha portat a començar un nou camí, deixant enrere al nostre estimat Hortet”.
El testimoni del local que ara ocupa L’Hortet, al carrer de Pintor Fortuny, 32, l’agafarà Pötstot, “un nou projecte que tot i no seguir una línia continuista, comparteix els nostres valors de promoció de la salut i la sostenibilitat“, han escrit les germanes Martí. Pötstot és un negoci encapçalat per en Manel Forés i en Quim Viñas. La seva intenció és que durant el mes de març puguin fer les reformes i després obrir un segon Potsöt (ja n’hi ha un al carrer de València), especialitzat en plats vegans, sense gluten i sense lactosa.
Una decisió molt “meditada”
La decisió de tancar L’Hortet ha estat una decisió molt “meditada”, diuen les germanes Martí a les xarxes, “després d’aquest viatge increïble, ple de moments inoblidables”. I afegeixen que l’establiment ha estat durant aquests 35 anys alguna cosa més que un restaurant. “És la llar d’una gran família… No sou clientes, sou i seguireu sent amigues i amics, amb els quals hem compartit moments fantàstics i altres de difícils”.
La llar d’una gran família
El nostre Hortet sempre ha estat un lloc especial, amb un caliu que el fa alguna cosa més que un restaurant. “És la llar d’una gran família, que és el que sou per nosaltres. No sou clients, sou i seguireu sent, amigues i amics, amb els que hem compartit moments fantàstics i altres de difícils, que no hauríem pogut superar sense el vostre suport”.
L’Hortet abaixarà la persiana definitivament el 23 de gener, entre les 12.00 i les 22.00 hores. “Serà el darrer cop que L’Hortet cuinarà i volem que sigui una festa amb el tarannà que sempre ens ha caracteritzat”.