L’hamburgueseria Oval, situada al carrer de València 199 al districte de l’Eixample, ha abaixat definitivament la persiana després de deu anys. Una dècada en què la carn ecològica combinada amb receptes modernes li han atorgat un tret diferencial, complementat per actuacions en directe puntuals. L’oferta va aconseguir captar l’atenció de personalitats famoses de diversos àmbits, com ara Gerard Piqué, Rosalía, Rudy Fernández o David Carabén, cantant de Mishima.

L’establiment era regentat conjuntament per Meritxell Marot i Eduard Minobis, que se sentien desgastats i l’han venut a un grup de restauració russa; d’ara endavant es dedicaran a altres projectes professionals. A Internet sembla que l’hamburgueseria estigui tancada temporalment i de fet el lloc web encara és obert i totalment accessible amb els horaris i menús, com si encara funcionés amb normalitat. Però la realitat és una altra.
Tendència negativa a l’alça
El tancament de locals a la capital catalana, sobretot els de l’àmbit de la restauració, no és pas un fenomen aïllat sinó una tendència a l’alça. Aquest dissabte també tancarà el mític forn de pa Giraut després de més de 140 anys oferint els seus productes genuïns a Sants, per bé que en aquest cas el motiu és la manca de relleu generacional.
A més, a finals d’octubre va anunciar el seu comiat el Marc’s Entrepans després de quasi mig segle al passeig Maragall, al barri del Congrés. La pandèmia i la inflació van ser les raons que el van abocar al tancament. També a mitjans d’octubre va dir adéu el forn Bopan situat al número 119 de rambla de Catalunya, al barri de la Dreta de l’Eixample. Hi portava 40 anys en funcionament. En aquest cas, l’establiment no va poder arribar un acord amb la propietat del local i, com a conseqüència, va haver de tancar en contra de la seva voluntat.



