Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallers virtuals per a la gent gran en temps de la Covid-19

La Fundació “la Caixa”, en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, impulsa tallers virtuals en directe per a la gent més gran de 60 anys –o 55 en els cas dels pensionistes– per promoure la seva autonomia i millorar el seu estat emocional. Es tracta d’activitats que busquen “aconseguir un desenvolupament més harmònic i equilibrat en les diferents àrees del funcionament humà, oferint activitats complementàries que afavoreixin una bona salut i un millor benestar”, segons ha explica l’entitat.

Els tallers virtuals ofereixen diferents itineraris com Salut i activitat física, Desenvolupament i benestar emocional, Competències digitals o Cultura. El període d’inscripcions estarà obert fins al 27 de gener, i es podrà fer una sol·licitud màxima de tres itineraris per trimestre i per persona. Per això, cal disposar d’un dispositiu electrònic, connexió a Internet, càmera incorporada i una adreça de correu electrònic. Les inscripcions es faran a través del número de telèfon 900 264 459.

Tallers gent gran
La gent gran ha sigut de les més desgast ha patit durant el confinament / Fundació “la Caixa”

Recuperar la quotidianitat

“Davant del context actual, volem continuar estant al costat de les persones grans per oferir-los activitats que els ajudin a recuperar la seva quotidianitat i a construir espais relacionals que els permetin afrontar les possibles situacions d’aïllament social i soledat”, ha subratllat el responsable dels centres a Barcelona de la Fundació “la Caixa”, Lluís Aranda.

Segons un estudi de l’entitat, un 25% de les persones enquestades reconeix haver “experimentat emocions i pensaments negatius” durant el confinament, mentre que el 33% a tingut dificultats per “connectar amb una vida amb significat”. A més, el 80% dels entrevistats tenen por del futur i gairebé tots estan preocupats “pel futur que deixen a les generacions més joves”. En canvi, les persones amb una visió més positiva i proactiva de la soledat són les que han “resistit” millor aquest confinament.

El Programa de Gent Gran de la Fundació ”la Caixa”, amb més de cent anys d’història, té com a objectiu estratègic abordar els nous reptes que es presenten en la vellesa. La seva aposta actual passa per generar models basats en el “ser” i no tant en el “fer”, i posa el focus en el desenvolupament d’un projecte personal. D’aquesta manera, vol fer possible una nova etapa en la vellesa que mereixi la pena de ser viscuda amb realisme i responsabilitat, gaudint i també aportant.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa