Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tallen la Via Laietana contra la nova llei d’universitats
  • CA

Unes 40 persones, convocades pels sindicats CCOO i CGT, s’han concentrat aquest dijous davant de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat contra la nova llei d’universitats i el decret de graus que prepara el govern central.

La coordinadora nacional d’Acció Jove, Lucía Aliagas, en declaracions als mitjans, ha reclamat “la paralització de el reial decret i la participació real i efectiva de la comunitat universitària en la llei orgànica”.

Concretament, ha proposat que els sindicats estudiantils i de treballadors “siguin partícips de l’elaboració perquè realment sigui fruit de l’consens i no com ha estat sempre, perquè el que interessa ara mateix és fer una llei més progressista”.

Argelagues ha demanat que “les empreses estiguin fora de la universitat, no marquin els plans d’estudi i que incorporacions com la menció dual no es tirin endavant”. La portaveu ha incidit especialment en la formació dual: “Ha estat sobretot en interès de Foment de Treball i la CRUE i no ens beneficia com a comunitat universitària, ni per a la nostra qualitat ni perquè els interessos de mercat no estiguin en els plans d’estudi “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa