Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Suspenen el tercer intent de desallotjament de l’hort rebel de Nou Barris
  • CA

L’hort rebel de la Prosperitat seguirà viu. Aquest matí afrontava el tercer intent de desallotjament, però la organització que hi està al darrere ha comunicat que el desallotjament de l’hort s’ha suspès. “Gràcies a totes les persones, entitats i mitjans de comunicació, sense la vostra ajuda no hauria estat possible. No hem guanyat la guerra però si una altra batalla“, han advertit.

Més de 30 entitats de Nou Barris i Sant Andreu havien signat un manifest demanant a la propietat –el banc BBVA i el fons Cerberus a través d’una immobiliària–que no desallotgés el solar fins que realment se li doni un ús. És a dir, els veïns no s’oposen realment a marxar, però demanen mantenir l’ús social tant temps com sigui possible per no deixar un buit al barri que pugui generar conflictes, altre cop, com plagues o incivisme.

I és que aquest solar va estar en desús durant 10 anys. Els veïns recorden bé quins problemes va generar mentre el solar va estar en desús: “acumulació de brutícia, rates, degradació progressiva i afectació als habitatges i veïnat de l’entorn”. La comunitat va “dignificar” aquest espai, ubicat al carrer Joaquim Valls 79, el novembre de 2016.

Cronologia de tres desallotjaments

El primer intent de desallotjament va ser al febrer i es va ajornar a petició del districte de Nou Barris. El segon es va avortar al juny a últim moment, també a través del consistori. El solar té 240 metres quadrats i ha canviat de mans sis cops, segons els activistes. “Si ens fan fora perquè tornin les rates, el tornarem a ocupar l’endemà“, avisaven ja fa un any. “Ara és un espai de socialització, cultura, respecte pel medi ambient, solidaritat i projectes comunitaris oberts a tothom”, reivindiquen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa