Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els supermercats de Sarrià tancaran abans per evitar botellades

L’Ajuntament de Barcelona obligarà els supermercats de Sarrià a tancar abans durant la festa major del barri per evitar botellades. Així ho ha decretat l’alcaldessa Ada Colau en una resolució publicada aquest dimarts al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona.

Aquesta mesura s’aplicarà en la zona delimitada entre els carrers de Ramón Miquel i Planes, l’avinguda de JV Foix, el carrer d’Eduard Conde, el de Manuel Girona, el passeig de Sant Joan Bosco, el carrer de Vergós i la Via Augusta fins al carrer de Dolors Monserdà. L’objectiu d’aquest canvi extraordinari en la normativa impulsat pel consistori barceloní és evitar la venda d’alcohol a joves i a menors d’edat i el consum d’aquestes begudes a la via pública.

Segons la resolució de la batllessa barcelonina, els establiments ubicats dins d’aquest perímetre -que té una superfície total de prop de 566.000 m² entorn del carrer Major de Sarrià– hauran d’estar tancats des de les deu de la nit i fins a les set del matí de l’endemà. Amb aquesta mesura, doncs, es pretén garantir la convivència entre els veïns i els actes de la festivitat, evitant situacions complicades com poden ser les tradicionals botellades que acostumen a organitzar-se als voltants d’aquesta zona delimitada.

En el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, el consistori remarca que la restricció es pren per “raons d’ordre públic, de seguretat i de salut pública”. A més, l’anunci concreta que la decisió no és només per aquest any sinó per a les festes majors successives del barri i per aquelles ocasions en les quals es constati l’existència de motius d’ordre públic, convivència o mediambientals que justifiquin l’aplicació d’aquesta mesura extraordinària.

Una mesura que ja s’aplica al Poblenou

Cal recordar que mesures com aquestes ja s’apliquen de manera habitual a zones conflictives de la capital catalana com el conegut com a triangle golfo del Poblenou, on els establiments i comerços d’alimentació tenen prohibit des del passat juliol obrir les nits de dimecres a diumenge. La mesura -que afecta prop d’una vintena de negocis- hauria d’obligar les botigues a tancar a les deu de la nit, un fet que segons els veïns no s’està duent a terme a la pràctica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa