Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
On es troben els locals que pots aconseguir a Barcelona en subhasta pública

El Departament d’Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d’un total de 36 immobles procedents d’herències intestades, dos dels quals es troben a Barcelona. En concret es tracta de dos locals que es troben a la mateixa via, el carrer de Xiprer, 53. Els dos són locals comercials i per tant no tenen cèdula d’habitabilitat. La subhasta parteix de 79.300 i 84.900 euros, respectivament.

El paquet que es posa a la venda inclou locals, solars i habitatges situats a 23 municipis de Catalunya i també a Vinaròs (Castelló). Destaquen quatre immobles més dels germans Anlló a Sant Feliu de Guíxols –entre els quals els antics hotels Rex II i Mediterraneo- o un habitatge unifamiliar a Puigcerdà amb un preu de sortida de 447.500 euros. El Departament d’Economia ha convocat la subhasta pel proper 1 de desembre del 2022 a migdia i els interessats podran presentar ofertes davant la Direcció General de Patrimoni fins al 25 d’octubre.

El Govern preveu ingressar més de 3 milions d’euros

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dilluns l’anunci de la subhasta d’aquests 36 immobles procedents d’herències intestades. Amb la venda de tots els lots, el Govern preveu obtenir un mínim de 3.290.800 euros, una xifra que pot ser millorada en la subhasta. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports obtinguts podran ser destinats a finalitats habitacionals o a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant.

L’administració catalana té encomanda legalment la funció de tramitar les herències intestades de les persones amb veïnatge civil català que han mort, presumiblement, sense haver atorgat testament i sense hereus o familiars coneguts, fins al quart grau de consanguinitat i de destinar els béns que hereta procedents d’aquestes herències intestades a entitats assistencials, socials, sanitàries o culturals i a polítiques d’habitatge social.

Així, des de la seva constitució el 2017, la Junta d’Herències haurà adscrit una vuitantena d’habitatges procedents d’herències intestades a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per cobrir necessitats d’habitatge social arreu de Catalunya. Durant el 2018 se’n van transferir 17, un total de 32 el 2019 i 3 immobles més el 2021, ja en plena pandèmia de la covid-19. Finalment, aquest any 2022 s’ha acordat l’adscripció de 32 habitatges més.

La majoria dels 36 immobles que surten a subhasta el proper 1 de desembre, que ja han estat comunicats prèviament als respectius ajuntaments, són locals o solars. Les finques urbanes que s’hi han inclòs no han estat considerades aptes per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per ser destinades directament a habitatge social, per manca de demanda habitacional al municipi o pel mal estat de la finca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa