Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La solidaritat unionista amb el “Brimo Octavio” punxa
  • CA

Dues-centes persones aproximadament. Aquesta és la xifra de la concentració que aquest migdia s’ha registrat davant la seu d’Interior en solidaritat amb el mosso de la Brigada Mòbil investigat per titllar “d’idiota” un manifestant i tots aquells agents suposadament investigats per la seva activitat política unionista. 

La manifestació, convocada per la Unión de Mossos por la Constitución, comptava amb el suport de partits o entitats com Ciutadans, PxC, Vox o Jusapol. De fet, els dirigents de Vox a Barcelona o el portaveu d’Interior al Parlament de Ciutadans, Jean Castel i la diputada Maria Vallès hi han participat. Segons el president de la UMC, Ángel Gómez, el cas d’Octavio, el membre de la Brigada Mòbil dels Mossos que va increpar un manifestant amb un contundent “La República no existeix, idota” és la “gota que ha vessat el got”. 

Estem aquí contra la instrumentalització i la politització del cos de Mossos i contra la Divisió d’Afers Interns que és un pseudocomissariat polític perseguint als discrepants o dissidents per motius ideològics perquè hem decidit de manera valenta posar-nos al costat de la legalitat constitucional”, ha afegit. En aquest sentit, ha retret que només un sindicat, el Sindicat de Policia de Catalunya, ha fet costat a la seva reclamació mentre que els altres han mirat cap a un altre cantó. 

En els parlaments els protagonistes han estat el conseller d’Interior, Miquel Buch, titllat “d’alcalducho” i la Divisió d’Afers Interns, que ha estat rebatejada com la “Gestapo” així com acusada de “pocavergonyes”. Especialment dura ha estat amb la direcció dels Mossos, la caporal Imma Alcolea, expedientada per haver insultat Carles Puigdemont en el seu Facebook. “Divisió d’Afers Interns de Merda!”, ha cridat amb els aplaudiments de la concurrència que s’aplegava rere una gran bandera espanyola.

“Que van a sacar el pollo”

La manifestació ha tingut algun punt de tensió, quan algun dels concentrats s’hauria dirigit contra independentistes aplegats a la plaça Tetuán, que ha obligat a intervenir els Mossos. També un altre punt de fricció ha estat el moment que un home vestit amb una samarreta de Vox, un altre amb una bandera de Tabàrnia i una senyora habitual en aquest tipus de manifestacions demanaven participar en els parlaments. El servei d’ordre i l’organització ha recomanat a UMC que no ho fessin perquè “van a sacar el pollo”, en referència a les banderes espanyoles amb l’escut franquista. La decisió no els ha caigut gairebé i han muntat un bon pollastre rere l’escenari que no ha passat dels crits. 

Per altra banda, la concentració ha comptat amb un servei de merxandatge amb el disseny del Mosso de la Brimo amb la frase “La República no existe, idiota”, com samarretes a 15 euros, tasses mug a 9,5 euros o xapes (simulant la de Llibertat Presos Polítics) a 1,5. Els diners recollits per la venda es justificaven per abonar les despeses dels processos judicials contra els mossos investigats. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa