Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis models d’entre 19 i 24 anys denuncien un fotògraf barceloní per assetjament sexual
  • CA

Sis models d’entre 19 i 24 anys han denunciat un fotògraf barceloní d’aproximadament 60 anys per pressionar-les durant sessions fotogràfiques perquè es traiessin la roba o, en alguns dels casos, tinguessin relacions sexuals o tocaments no consentits. Segons les denúncies als Mossos d’Esquadra a les quals ha tingut accés Europa Press, l’home acusat intentava que les joves consumissin alcohol i drogues o els prometia fama perquè acceptessin les seves propostes sexuals.

L’últim dels casos va ser denunciat el passat mes de maig. Es tracta d’una noia de 19 anys que va anar a l’estudi del fotògraf per exercir de model quan, en acabar, l’home li va insistir en què havia de fer-se unes fotografies despullada si volia “protagonitzar portades de revistes importants”. Ella s’hi va negar i ell la va convidar a un bar per “aclarir-se”. Segons el relat de la víctima, allà ell li va demanar diversos mojitos i, fins i tot, arribava a vessar el contingut del seu got en el d’ella. Després, van tornar a l’estudi i ell va oferir-li drogues perquè és “desinhibís”. Ella, però, ho va rebutjar i va marxar.

Hi ha altres casos que es remunten al febrer del 2018, que normalment comptava amb àpats, begudes alcohòliques i drogues per intentar seduir a les models tot i que elles s’hi mostressin en contra de manera explícita.

Tocaments “entre les cames”

Un altre cas és d’abril d’aquest any, quan dos models van quedar amb el fotògraf per a una sessió en roba interior, després de la qual ell les va convidar a menjar: va demanar vi encara que elles van dir que no volien i presumptament els va fer preguntes de contingut sexual, com si eren parella o volien tenir relacions amb ell. Els va insistir que, si accedien, ell les podia fer “molt famoses” gràcies als seus contactes, i això les va incomodar, però no van poder marxar en tenir els seus objectes a l’estudi. Quan van tornar, ell va voler fotografiar-les nues i els va oferir drogues, la qual cosa elles van rebutjar, segons consta en seu escrit policial.

Una de les joves denunciants d’aquest cas no es va trobar bé a causa de la beguda i es va estirar per descansar, la qual cosa ell presumptament va aprofitar per fer-li tocaments “entre les cames” mentre l’altra va sortir a fumar al balcó, situació davant la qual elles es van rebel·lar i van marxar mentre ell els deia inmadures i les insultava, apunten les denúncies.

Un mateix ‘modus operandi’

Un tercer cas denunciat es remunta al febrer de 2018, quan una model es va fer una sessió de fotos amb el denunciat i, uns dies després, aquest la va tornar a contactar per a una nova sessió i convidar-la a menjar: durant el dinar, ell li va insistir perquè begués i en pujar a l’estudi aquest li va demanar fotos amb poca roba, però ella es va negar i va marxar, malgrat la seva insistència i oferiments de droga.

La conducta és similar en un quart cas denunciat de novembre de 2017, quan dos models més van quedar amb el fotògraf per a una sessió i ell primer les va convidar a menjar, insistint que beguessin, i després, a l’estudi, els va oferir droga i presumptament els va demanar que es fessin “petons entre elles” o es treguessin la roba per fer-se fotos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa