Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Sis empresonats i 17 detinguts d’un clan familiar especialista en robatoris a camions
  • CA

Cop a un clan familiar especialista en robatoris a camions. Els Mossos d’Esquadra han fet caure els líders d’una banda de lladres dirigida per un matrimoni de Barcelona, concretament del districte de Sant Martí. La policia catalana va iniciar la investigació al maig i la va culminar amb entrades i escorcolls el 12 de novembre. El balanç és de 23 detinguts, dels quals sis han estat empresonats per ser els líders de la banda, segons informen els Mossos. 

Els detinguts són de nacionalitat espanyola, la majoria –18– són homes i tenen entre 21 i 49 anys. El clan utilitzava la tècnica del teloner, mitjançant la qual els lladres fan un tall a les lones dels camions per comprovar la mercaderia que transporten. En cas que estiguessin interessats a robar-la, la banda mobilitzava furgonetes per carregar el material robat. En menys de deu minuts buidaven els camions, i si el conductor de la mercaderia se n’adonava no dubtaven a utilitzar la violència, segons els Mossos.

“Principalment seleccionaven transports de roba i sabates, electrònica de consum, com ara televisors, ordinadors, targetes de memòries o altres consumibles; i alcohol”, detalla la policia catalana. Un cop robada, transportaven la mercaderia entre “mesures de seguretat fortes” i després la venien. En algunes ocasions havien venut el material robat en menys de 12 hores gràcies a una xarxa de receptadors, que són les persones que compren material sostret. 

El dia dels escorcolls, els Mossos d’Esquadra van intervenir 26.500 euros en efectiu i un cotxe valorat en 100.000 euros. Es calcula, però, que els robatoris estan valorats en un total d’1,6 milions. La policia catalana ha recuperat mercaderies valorades en 550.000 euros. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa