Sis anys de presó per al violador de la nit de Halloween

Va atacar dues noies en una sola nit fa dos anys

L’Audiència Barcelona ha confirmat la condemna de 6 anys i mig de presó per a Joaquín V. S., veí de Barcelona de 34 anys. En concret, li imposa quatre anys per un delicte d’agressió sexual en grau de temptativa, en la modalitat de violació, i una altra condemna de dos anys i mig per un delicte d’agressió sexual. També el condemna a dos mesos de multa per tres delictes lleus de lesions. L’individu va intentar violar dues noies la nit de Halloween del 2019 a la zona de la Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi) i va agredir un home que va acudir a auxiliar una de les víctimes.

El condemnat, que té antecedents penals, està en presó provisional des del 3 de novembre del 2019, dos dies després dels fets. La Fiscalia demanava inicialment 13 anys de presó, però va rebaixar la petició d’acord amb la petició de les acusacions particulars. L’acusat va acceptar la pena i ara l’Audiència la corrobora. A banda, s’ha aplicat al condemnat l’atenuant de reparació del danys, atès que ha pagat una indemnització de 31.200 euros a les víctimes.

Així, l’Audiència considera provat que sobre tres quarts de cinc de la matinada de l’1 de novembre del 2019 el condemnat baixava des del passeig de la Bonanova pel carrer Angí i va veure la primera víctima, de 21 anys, que sortia d’una festa de Halloween. Anava disfressada, amb faldilla i amb la cara pintada de vermell simulant sang que li queia des dels ullals fins al coll.

L’individu la va començar a seguir i a la cantonada amb el carrer Pau Alcover, amb “ànim evident de satisfer el desig sexual i el propòsit lasciu i libidinós”, es va “abalançar per l’esquena sobre ella”, li va tapar la boca i la va tirar “violentament” contra el terra.

També la va colpejar “per tot el cos” i se li va posar a sobre, alhora que “intentava introduir-li els dits a la vagina” sense aconseguir-ho. La noia va començar a cridar i el condemnat va fugir, per bé que havia aconseguit estripar-li les mitges i les calces.

Pocs minuts després, a la confluència dels carrers Doctor Roux amb Doctor Carulla, el condemnat va veure una altra noia, aquesta de 23 anys, que tornava igualment d’una festa de Halloween amb la cara pintada de blanc i vermell imitant el Joker.

En el moment en què la jove intentava entrar al portal de casa seva, amb “ànim idèntic de satisfer el desig sexual i el propòsit lasciu i libidinós”, es va “abalançar per l’esquena sobre ella” i la va tirar “violentament” contra el terra. Aleshores se li va posar a sobre i la va “grapejar per tot el cos”, alhora que aconseguia estripar-li les calces.

La víctima va començar a cridar i a defensar-se i el condemnat va fugir en sentir els crits d’un home que va acudir a auxiliar-la. L’home el va perseguir i el va aconseguir aturar a la confluència dels carrers Doctor Roux amb Doctor Carulla. El condemnat, “amb ànim d’atemptar contra la seva integritat física”, es va enfrontar a l’auxiliador i també el va colpejar, però aquest va aconseguir retenir-lo fins a l’arribada de la policia.

La primera víctima va patir lesions a diversos punts del cos i li van caldre 15 dies per recuperar-se. La segona, també ferida a diferents parts, en va necessitar 30. Li ha quedat com a seqüela un trastorn per estrès posttraumàtic lleu, “amb por constant a sortir al carrer”.

Pel que fa a l’home que va ajudar la segona víctima, també va patir lesions a diferents punts del cos i igualment va necessitar 30 dies per recuperar-se. El 3 de novembre del 2019 el jutjat d’instrucció 24 de Barcelona va acordar la presó provisional del processat.

Nou comentari