Sindicats dels Bombers neguen passivitat durant les protestes postsentència

Els Mossos d'Esquadra ultimen la compra d'un camió d'aigua propi, segons publica 'La Vanguardia'

Sindicats dels Bombers de Barcelona s’han pronunciat després de la notícia segons la qual els Mossos d’Esquadra preparen la compra d’un camió d’aigua propi. Segons ha publicat La Vanguardia, la policia catalana vincula la decisió a la “passivitat intencionada” del cos de bombers barceloní durant les protestes postsentència. A més, fonts recollides pel diari apunten que un comandament dels bombers va justificar que tenia “mitja plantilla al carrer entre els manifestants que protesten i cremen contenidors”.

Les paraules recollides pel rotatiu han provocat la indignació de tres sindicats dels Bombers. Així, Comissions Obreres (CCOO), la Unió General de Treballadors i la Intersindical-Confederació Sindical Catalana (CSC) han traslladat amb un comunicat el seu “rebuig” a les acusacions que recull La Vanguardia.

“No, no som un cos policial, possiblement per això i per la feina que portem realitzant durant els darrers anys, als vehicles de Bombers de Barcleona ens obren corredors de seguretat en la majoria de manifestacions”, diu el comunicat, signat pels tres sindicats.

Finalment, els sindicats es pregunten si la direcció demanarà “explicacions” després de sentir les “acusacions”.

Més informació

Nou comentari