Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El síndic proposa tancar i reciclar les cel·les de la Urbana

El nou síndic de greuges de Barcelona, David Bondia, ha posat sobre la taula quin ús han de tenir les cel·les per a detinguts que hi ha a les comissaries de la Guàrdia Urbana. La majoria no es fan servir, ha dit en una entrevista a l’ACN, perquè avui dia només acull arrestats seu de la Divisió Policial de Trànsit a la Zona Franca.

Bondia ha visitat diferents dependències policials durant els darrers dies i ha conclòs que les cel·les estan desaprofitades. En aquest sentit, planteja al govern municipal tancar-les definitivament i aprofitar aquest espai amb un nou ús que encaixi amb les necessitats reals de les comissaries. Els sindicats policials s’han queixat en nombroses ocasions de la manca d’espai o la manca de modernització dels equipaments que fan servir a la capital catalana.

“Volem que no només ens vegin com una oficina de queixes, sinó també de propostes”, ha reivindicat en l’entrevista, en referència a la funció que ha de tenir la sindicatura. Vol donar-li un nou impuls i per això en els pocs mesos que fa que ocupa el càrrec ha impulsat 5 actuacions d’ofici. D’aquí 5 anys, quan se li acabi el mandat, vol que la institució s’hagi consolidat com “un referent en drets de proximitat” a Barcelona.

Altres propostes que llança Bondia també fan referència a l’àmbit de la seguretat. Per una banda, proposa que les dones puguin presentar denúncies en espais habilitats fora de les comissaries, llocs que percebin com a “més amables” i que els facin perdre la por a denunciar delictes que hagin patit, sobretot violència masclista. També serien espais d’oportunitat per fer acompanyament social, imagina el síndic.

També suggereix incorporar als joves al debat sobre els botellots i l’incivisme, per fer-los partícips de la solució i no només protagonistes de les sancions i desallotjaments. Les idees juvenils les vehicularia a través de la ‘Taula ciutadana per una nit cívica i segura’, una iniciativa engegada al novembre i que reuneix polítics, policia, comerç, associacions, restauració i empreses d’oci nocturn. “Hem fet un estudi veient quina és la perspectiva de la gent jove quant als botellots i portem propostes en concret que les plantejarem a la pròxima reunió de la taula” al febrer, ha avançat. “L’oci nocturn a Barcelona està muntat al voltant del turisme, molta gent no té la capacitat econòmica i per això ja no entra en aquests locals”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: gerard de sarria a gener 22, 2022 | 12:43
    gerard de sarria gener 22, 2022 | 12:43
    Per fumar...que guai. Aquest si que és el govern dels millors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa