El nou Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, ha anunciat que durant els mesos de novembre i desembre farà una inspecció de les comissàries de la Guàrdia Urbana per conèixer de mà com treballa la policia barcelonina. Bondia és expresident de l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) i professor de Dret Internacional Públic de la UB i està especialitzat en drets humans de proximitat, un camp de treball molt relacionat amb les actuacions policials.

L’objectiu de Bondia és comprovar que les instal·lacions de la Guàrdia Urbana “s’adeqüen als estàndards internacionals de monitoratge d’espais de treball policial”, així com contrastar que són “idònies” per atendre les denúncies de la ciutadania i custodiar els detinguts per la policia barcelonina. En aquests dos mesos té previst visitar les comissaries que la Urbana té a cadascun dels 10 districtes de la ciutat, a més de la seu de la Divisió de Trànsit, a la Zona Franca, i la sala de comandament conjunt que comparteixen amb els Mossos d’Esquadra al carrer Lleida.

Inspecció de cel·les

La primera inspecció serà aquest mateix dijous a la seu de la Divisió de Trànsit, ja que en aquestes dependències és on la Guàrdia Urbana custòdia els detinguts que estan sota la seva responsabilitat i, per tant, podrà comprovar l’estat de les cel·les i la resta d’infraestructures que la policia local utilitza per vigilar els presumptes delinqüents.

A més de Bondia, la delegació de la Sindicatura de Greuges estarà format per altres membres del seu equip assessor i per un advocat especialitzat en la matèria. Abans de programar les visites, Bondia i el seu equip han confeccionat un document model per poder avaluar les diferents comissaries i dependències policials amb un criteri unificat que permetrà identificar possibles punts febles per tal de traslladar a la Guàrdia Urbana un informe amb recomanacions per millorar el seu funcionament i garantir la protecció dels drets dels usuaris i els detinguts.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a novembre 11, 2021 | 15:13
    Joan novembre 11, 2021 | 15:13
    UI ui ui, la GU ja pot corra a amagar la farlopa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa