Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Ho sento de veritat”: la disculpa de l’exprofessor jesuïta apartat per abusos sexuals

L’exprofessor del col·legi Sant Ignasi de Barcelona acusat d’abusos sexuals i ara apartat per ordre del Vaticà ha reconegut els abusos als dos germans que el van denunciar i els ha demanat perdó. En una carta, difosa per Rac1 i El Periódico, diu que vol acabar els seus dies “en pau” amb ell mateix i amb totes les persones amb les quals s’ha relacionat.

[r:1]

“I sé que us dec una disculpa, tot i que hagi passat tant de temps des que us vaig conèixer”, afegeix Pere Sala, que els demana perdó pels moments en què la seva conducta “va ser impròpia d’un jesuïta i educador“, i per les conseqüències que això va tenir en les seves vides. “Ho sento de veritat”, conclou. Jordi i Oriol de la Mata veuen insuficient la resolució i com a mínim un d’ells té intenció de presentar un recurs. Al seu parer, Sala ha de ser expulsat del sacerdoci i cal reconèixer l'”encobriment” que es va produir per part dels jesuïtes.

El Superior Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, Antonio España, ha donat a conèixer aquest dilluns la resolució del procés canònic i les mesures que s’imposen a Pere Sala. Seguint les indicacions del Vaticà, el Superior General de la Companyia de Jesús, Arturo Sosa, imposa a Pere Sala un precepte penal amb una sèrie de prohibicions. Es prohibeix al sacerdot celebrar públicament els sagraments, realitzar activitats apostòliques i pastorals de caràcter públic, mantenir tracte amb menors, concedir qualsevol entrevista a mitjans de comunicació i tenir perfils a les xarxes socials, posar-se en contacte amb les víctimes i sortir de la comunitat en la que resideix sense permís exprés del superior.

Més notícies

El Vaticà obliga a apartar un exprofessor jesuïta de Sarrià per abusos sexuals

Notícia: El Vaticà obliga a apartar un exprofessor jesuïta de Sarrià per abusos sexuals
Comparteix
Dos antics alumnes del col·legi Sant Ignasi van denunciar-lo i la Congregació per a la Doctrina de la Fe li ha prohibit celebrar actes amb públic i acostar-se a menors
Notícia: El Vaticà obliga a apartar un exprofessor jesuïta de Sarrià per abusos sexuals - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa